napelem rendszerek premium napelem

Ma már nem kérdés, hogy a napelem rendszereknek rengeteg előnye van, amelyet az elmúlt években számos hivatalos adat és felmérés bizonyított. 2022-re pedig az eddiginél is nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek a környezet- és pénztárcabarát megoldások. Lássuk, mik is pontosan a napelem rendszer előnyei!

Az nem kérdés, hogy a napelem rendszerek a jövőt jelentik az energia szempontjából, amely az ökotudatos, pénztárcakímélő és praktikus megoldások eszközeit testesítik meg.

A napfény nem igényel kitermelést, nincs saját szolgáltatója, nem jár káros anyagok kibocsátásával és hatalmas mértékben csökkenti minden egyes háztartás és benne élő ember öko-lábnyomát.

A napelem rendszerek teljesítménye Magyarországon

Sokan gondolják úgy, hogy mivel Magyarország nem mediterrán ország, nem feltétlenül kifizetődő itt a napelem telepítés. Pedig ezt korántsem így van. Az éves napsütéses órák száma hazánkban a dél-keleti régióban a legmagasabb, egészen pontosan 2300 óra feletti.

A legkevésbé napos országrész az Alpokalja és Észak-Magyarország, ahol ugyanez az arány 1900 óra alatti. Nem beszélve arról, hogy még a szórt fényt is kitűnően képesek hasznosítani a panelek. A napelem teljesítményét kWp-ben mérik.

napelem rendszerek premium napelem

A fentiek fényében elmondható, hogy egy 1 kWp-es napelem rendszer átlagosan hozzávetőlegesen 1200 kWh villamos teljesítmény leadására képes. Ebben pedig korántsem merülnek ki a napelem rendszerek előnyei. Ám ahhoz, hogy mindezek a gyakorlatban is teljesülhessenek, olyan kivitelezőt, gyártót és tervezőt érdemes keresni, aki valóban minőségi munkát végez.

Napelem rendszerek otthonoknak és cégeknek

A napelem rendszerek a fentieken felül számos más előnnyel is rendelkeznek, így nem meglepő, hogy a magánházak mellett cégek, közintézmények, ipari létesítmények is élnek az elemek adta lehetőségekkel. Ráadásul felszerelésükben nincs semmi rizikó, hiszen onnantól kezdve, hogy felkerülnek és működésbe lépnek, csak a pozitívumait élvezhetjük ezeknek a paneleknek.

A kiszámítható áramtermelést biztosító beruházás pályázati keretei között is igényelhető, vagyis nem kérdés, hogy minden háztetőn helye van a napelem rendszereknek. A ma felszerelt panelek előnyeit pedig jó eséllyel még a dédunokáink is élvezhetik majd.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom