művirág

Az egyik legfontosabb szoba a lakásban a nappali: itt gyűlik össze a család és a vendégség, egyszerre egy pihenőhely és fontos élmények gyűjtője. Éppen ezért jelentős, hogy harmonikus legyen a berendezése. Mire van szükség ahhoz, hogy egy nappali jól nézzen ki? Cikkünkből kiderül!

A legfontosabb elemek

Egy nappaliból nem hiányozhat a kényelmes kanapé, egy puha vagy stílusos szőnyeg, és persze a könyvespolc számunkra izgalmas és érdekes kötetekkel. A fő bútorok harmóniája fontos, érdemes a színekre és a stílusra egyaránt figyelni.

Azonban figyeljünk arra, hogy ne hagyjunk mindent fehérre vagy világosra, mert az túl tiszta vagy mesterséges hatást kelt: bátran merjünk sötétebb vagy színesebb árnyalatokat is használni!

A dekoráció titka

Ha már a színek és az árnyalatok kerültek szóba: a nappali az a hely, amit dekorációs kellékek segítségével gyönyörűen lehet egyedivé varázsolni, emelve ezzel a jelenlévők hangulatát. Elég egy stílusos tárolóedény, ami illeszkedik mind színben, mind hangulatában a szobához!

Mivel érdemes feltölteni? Különböző dekorkövek és kagylók keverésével igazán egyedülálló díszt tudunk mi magunk készíteni, akár egy percen belül.

Ha nem vagyunk nagy viráglocsolók és mindig csak azon aggódunk, hogy elhervadnak a növények, az nem jelenti azt, hogy ne is legyen semmi zöld a lakásban. Sőt! Nem is kell feltétlen zöldnek lennie.

Az élethű hatásért olyan művirágok érhetőek el már, amik meghökkentően egyeznek az igaziakkal, de nem igényelnek semmilyen locsolást vagy gondozást. Elég akár csak pár fejet megvásárolhatunk, és szintén mehetnek a tárolóedményekbe vagy az asztalra, polcokra – önmagukban is mutatós díszek lehetnek!

művirág

Kép forrása: Ewalds.hu

A családi vagy tájkép fotókkal remekül lehet ellensúlyozni a fehér felületeket. Lehet egy nagy kép, ami uralja a teret, vagy sok apró. Utóbbi esetben érdemes a keretre és a pontos elhelyezésre figyelni, mert egy megdöntött kép hozhat egyszerre vagányságot magával, vagy rendetlenség érzetét keltheti, ha nem a megfelelő stílussal kombináljuk.

Bárhogyan is díszítjük a lakást, abban biztosak lehetünk, hogy a megfelelően kiválasztott dekorációs kellékekkel igazi, önazonos otthont teremthetünk.

Képek forrása: Ewalds.hu

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert