papír

Fogadjuk, soha nem gondolkodtál el még azon, hogy mi lenne velünk papír nélkül! Ha eddig nem merült ez fel benned, akkor most állj meg egy pillanatra, és nézz körül ott, ahol épp vagy!

Mit látsz? Mi az, amit elsőre kiszúrsz, és papírból készült?

Könyveket, füzeteket, naptárakat, határidőnaplót, fotókat, újságot, zacskót, elviteles éthordót? A gyereked épp rajzol? Vagy a kollégád épp most írt neked egy fontos üzenetet, és ragasztotta post-ittel az asztalodra? Készen áll az ajándék, amit az édesanyádnak szántál, már csak selyempapírba kell csomagolnod?

Ugye? Papír papír hátán! A Papelito csapata épp ezért gyűjtött össze mindent egy helyre, ami papírral kapcsolatos, hogy neked már csak egy helyen kelljen áttanulmányozni, hogy pontosan milyen papírra is lesz szükséged.

Alkossunk papírból!

A fentiek fényében láthatod, hogy mennyiféle felhasználási módja van a papírnak! Rengeteg kreatív technika alapját is képezi, de használati tippekért nem is kell messzire menni, hiszen valóban nap mint nap használjuk ezt az alapanyagot.

A nyári emlékeket a téli estéken is felelvenítheted, ha fotópapírra kinyomtatod az elkapott pillanatokat, és otthonod díszéül a faladra helyezed, esetleg fotóalbumba teszed, vagy scrapbookot csinálsz a felhasználásukkal.

A rajzlapok és az írólapok csak arra várnak, hogy akár egyedül, akár a gyermekeddel papírra vesd a fantáziád által életre hívott képeket. Emlékbe is elteheted, de akár ajándéknak is kitűnő!

Krepp papírok egész színkavalkáddal állnak a rendelkezésedre, ha bármilyen évszakhoz, ünnephez kapcsolódó díszt szeretnél készíteni. Emlékszel még a farsangi színes girlandokra?

És még mennyi egyéb papírt találsz a kínálatban: barkácskartonok, fénymásolópapír, fotókartonok, gyűrt és merített papírok, zsírpapírok és csomagolópapírok széles választéka vár arra, hogy a kezed alatt új életre keljen.

A papír a barátunk

Már persze nem csak kifejezetten a mi barátunk, hanem a Földé is, hiszen sokkal környezetbarátabb anyag, mint például a műanyag.

Természetesen azért nem árt mértékkel használni a papírt is, így az alapvető szabályokat betartva (csak fontos esetben nyomtassunk, kétoldalasan, egy rajzlap mindkét oldalát hasznosítsuk) még jobban tudjuk védeni a bolygónkat.

Ha te is a természetesség híve vagy, akkor válogass a Papelito papírportékái közül!

A papír a jövő

Épp a közelmúltban került bevezetésre, hogy már a szívószál is papírból kell, hogy készüljön, hogy minél inkább csökkentsük a környezeti ártalmakat, így ha te is a papír mellett teszed le a voksod, már tettél valamit a Földért.

Ha pedig felelősségteljesen bánsz ezzel a csodás és sokrétű anyaggal, és valóban csak annyit használsz fel, amennyire feltétlenül szükséged van, akkor pedig már többet tettél, mint az emberek nagy többsége.

Lógj ki a sorból, alkoss természetesen, alkoss felelősen!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom