ablakpárkány

Felújítások és építkezések során rengeteg döntést kell meghozni – ilyen a párkányok kérdése is. Milyen anyagú és színű ablakpárkányt érdemes választani? Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is rendkívül fontos a minőség, és annak vonzatait.

Az ablakpárkány egy kis, azonban rendkívül fontos eleme otthonunknak: a legfőbb feladata, hogy elvezesse a vizet a falakról. Erre azért van szükség, mert a víz az esőzések folyamán a falakba szivárog, és télen megfagy, így roncsolja a szerkezetet.

Ezen kívül esztétikai funkciója is van. Egy megfelelő párkány kiegészíti, felemeli az otthon megjelenését, míg egy rútabb változat pont, hogy rontja. Ön melyik épületre tekintene szívesebben? Egy olyanra, amely megfelelően kidolgozott a legapróbb részletekig, vagy egy olyanra, amelynél az ablakpárkányok elütnek az épület stílusától?

A párkány alapanyaga tehát igen fontos: funkcionalitásbeli és esztétikai szempontból is kardinális kérdés, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat.

De milyen egy jó ablakpárkány?

Tartós, hatékony, szép, és a legfontosabb, hogy minőségi. A minőségnek azonban ára van, ami miatt sokakban felmerül a kérdés, hogy megéri e. Cikkünkkel ezt válaszoljuk meg.

Az olcsóbb megoldás

Rendkívül sok otthon ablakait díszíti egy-egy műanyag párkány, így elmondható, hogy ez az egyik legnépszerűbb párkány alapanyag.

Az olcsóbb megoldások, mint amilyen a műanyag is (viszont léteznek fa és fém párkányok is), kezdetben vonzónak tűnhetnek, viszont hosszú távon több karbantartást igényelnek és hamarabb szükségessé válhat a cseréjük.

ablakpárkány

Kép forrása: Pexels.com

Az idő múlásával és az időjárási viszonyoknak való kitettség miatt pár év alatt elszíneződhetnek, besárgulhatnak vagy akár el is vetemedhetnek.

Emiatt pedig amennyiben nem szeretné elöregedett párkányokkal rontani az épület megjelenését, vagy esetlegesen a folyamatos takargatása miatt aggódni, cserére szorulnak – ez pedig további költségekkel jár.

Ezen felül olyan rejtett költségek is terhelik, amelyre nem is gondolt. A műanyag nem rendelkezik hőszigetelő tulajdonsággal, így az is megeshet, hogy felesleges magas fűtésszámlát kényszerül fizetni az évek során. A kis költségek az évek során pedig összeadódnak, és a végén egy magas összeg jön ki.

A fa és fém párkányok esetében az időjárás még nagyobb problémát okoz. Egy fa párkány állapota rendkívül gyorsan romlik amennyiben nincs megfelelően kezelve, a rendszeres ápolás szükségessége miatt pedig idő- és pénz pazarlásnak is nevezhető, mivel a vetemedés és a korhadás miatt hamar cserére szorul.

A fém párkányok pedig amellett, hogy gyorsan rozsdásodni kezdenek, egy éjszakai esőzés alatt is gyorsan rossz döntéssé válnak a cseppek koncertje miatt.

A kő biztos megoldás

Szintén nagy népszerűségnek örvendenek a természetes kőből készült párkányok is, nem véletlenül. Minden tényező megtalálható bennük, amit egy párkányban keresünk.

ablakpárkány

Kép forrása: Parkanyos.hu

Tartós, hatékony, szép és minőségi – pont ezeket kínálják Párkányos által készített kőpárkányok is. Mindezt a prémium minőségű alapanyagokkal, az 53 éves tapasztalattal és a szakmai alázattal biztosítják, így ügyfeleik számára a legmagasabb fokú minőséget és védelmet tudják nyújtani.

A kőpárkányok magasabb kezdeti költségét a rendkívüli tartósságuk és a karbantartásuk alacsony költsége ellensúlyozza.

Egy gránit, márvány vagy mészkő párkány évtizedeken, generációkon keresztül tökéletesen ellátja feladatát úgy, hogy nem veszít szépségéből. Így nem kell aggódnia a romlott megjelenés miatt, sosem kell takargatnia párkányait amiatt, mert nem olyan szépek, mint új korukban.

Ellenállnak az esőnek, fagynak, hónak és UV sugárzásnak is, és nem vetemednek. Az egyedi méretnek, a vízorrnak és a szakszerű beépítésnek köszönhetően pedig elvezetik a vizet.

A Párkányos csapata ráadásul arról is gondoskodott, hogy ezt Ön is meg tudja tenni: beépítési segédletüknek és minőségi kiegészítőiknek köszönhetően egyszerűen, mégis szakszerűen be tudja építeni kőpárkányát, így nem kell várnia (és kifizetnie) egy szakemberre!

A kőpárkányok hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően pedig a fűtésszámla is kisebb összegeket mutat!

Ezen túl a szemet gyönyörködtető szépség, az elegancia, és a képesség, hogy bármely stílusba beilleszthető csak hab a tortán!

Kőpárkányokkal otthona teljes lehet évtizedeken keresztül!

Ezen információk alapján elmondható, hogy a kőpárkányok hosszú távon egy sokkal kifizetődőbb megoldásnak bizonyulnak, mint a műanyag társaik.

A természetes kövekkel pénzt, illetve fejfájást is spórolhat, hiszen nem kell se költenie, se aggódnia a csere miatt, ráadásul a rezsi is kedvezőbb!

Tartós megoldás a Párkányossal

Amennyiben Ön is szereti a megtérülő megoldásokat és fontos Önnek a minőség, ne habozzon! Tekintse meg a Párkányos gránit, márvány és mészkő kínálatát és válassza ki az Önt megigéző kőpárkányt otthona számára!

A mindenre kiterjedő segédleteknek köszönhetően a folyamat bármely lépésében segítségre lelhet: a választásban, a méretvételben, a beépítésben és az ápolásban is.

Mondjon igent a minőségre, válassza a Párkányost!

Képek forrása: Parkanyos.hu; Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom