pillangóvirág

A pillangóvirág (Cosmos bipinnatus) bemutatása, gondozása

A pillangóvirág (Cosmos bipinnatus) az őszirózsafélék családjába tartozó, egynyári dísznövény, mely Mexikóban őshonos. A természetes hatású kertek, angol kertek egyik jellegzetes virága mely, rózsaszín, bordó, fehér, vagy cirmos virágaival és osztott leveleivel díszít.

Nagyon egyszerűen nevelhető jó önvető képességű növény, melyet magvetéssel is könnyen szaporíthatunk. A kertben változatosan felhasználható, mivel alacsony, talajtakarásra alkalmas, valamint magasabb termetű, az ágyás hátterét, vagy nagyobb foltját alkotó típusokat is vásárolhatunk belőle.

Nem túl igényes növény, tápanyagban szegényebb talajba, akár tűző napos fekvésbe is ültethetjük, jó szárazságtűrő képességű növény, mely bírja a napot és a meleget.

A pillangóvirág szaporítása

pillangóvirág

Kép forrása: Pixabay.com

Szabadföldbe májustól lehet elvetni a magjait, de beltérben már márciusban is vethető, így az előnevelt palántákat tudjuk elültetni májusban.

A beltéri palántaneveléshez laza szerkezetű földdel töltsünk meg cserepeket, majd állítsuk őket vízbe, hogy megszívják magukat vízzel. Ezután szórjuk a magokat a föld felszínére és csak nagyon vékonyan takarjuk be őket. Világos, meleg helyen a magok 1-2 hét alatt kicsíráznak.

Az előnevelt palántákat folyamatos kiszoktatás után, májusban ültessük ki végleges helyükre.

Képek forrása: Pixabay.com

Források: Wikipédia, Gazigazító,

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények