purhab szigetelés

A családi házak hőszigetelésének fontosságára sokan csak az utóbbi évek energiaár- emelkedése kapcsán ébredtek rá, bár a klímaváltozás, a környezet védelme miatt a szakemberek már korábban megkondították a vészharangot.

Hazánkban a lakásállomány korszerűtlen, rengeteg az 1990 előtt épült családi ház, amelyek nagy százaléka nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, pedig az energiahatékonyság szempontjából szükséges lenne.

Ezt célozta az 2022-ben indult első otthonfelújítási támogatás, illetve kifejezetten erre irányul a 2024. júniusában startoló második ütem is. A pályázat feltételeinek megfelelő ingatlanok tulajdonosainak érdemes elgondolkodni a homlokzatok, a tető, a födém és az aljzat szigetelésén.

Ehhez egy korszerű szigetelést ajánlunk, tarts velünk, ha kétségeid voltak a purhab szigetelés árával kapcsolatban, győzzenek meg az előnyök!

Miért van szükség hőszigetelésre?

Az energiahatékonyság, az új építésekre vonatkozó közel nulla energiaigény miatt nem lehet kérdéses a korszerű építő- és szigetelőanyagok és épületgépészeti technológiák alkalmazása.

De a régi épületek hőszigetelése, nyílászáró és fűtési rendszer korszerűsítése is elengedhetetlen a rezsiköltségek csökkentése, a lakók komfortjának növelése érdekében. Az évtizedekkel korábban épült hazai családi házak jó része megérett az energetikai felújításra.

A megfelelően hőszigetelt épületekben élők nemcsak télen érzik jobban magukat a házban, hiszen a hőszigetelés bent tartja a meleget, hanem nyáron is komfortosabb a lakótér, ugyanis a nap melegét is kevésbé engedi be. Ezáltal viszont nemcsak a komfortérzet nő, hanem a fűtési költségek is jelentősen, 30-50%-kal csökkenthetők.

Hol alkalmazható a szórt purhab szigetelés?

A piacon számos építőanyag közül válogathatnak az ingatlantulajdonosok az igényeik, költségvetésük, a szerkezetek jellemzői szerint, ugyanis különféle mesterséges és természetes szigetelőanyagok állnak rendelkezésre.

A hagyományosan használt hőszigetelések mellett az utóbbi években egyre többen szavaztak a szórt purhab szigetelésre, amely nagy előnye, hogy szinte minden felületen alkalmazható, így használható tetők, födémek, aljzatok, de akár homlokzatok izolációjára is.

A hőtechnikai jellemzők mellett akusztikai tulajdonságai is meggyőzőek, illetve egyedülálló hézag-, lég- és hőhídmentes kivitelezést tesz lehetővé. Családi és társasházak, valamint ipari és mezőgazdasági létesítmények szigetelésére alkalmas.

Ezért választják egyre többen

Megoldható vele a régebbi építésű családi házak gyors és egyszerű utólagos szigetelése, és az anyag kijuttatásának sajátos technológiája miatt a felújítás alatt sem kell kiköltözni az otthonokból. A kifújást követő másodpercekben elnyeri végleges formáját, hatása azonnal érezhető, alkalmazásával jelentős energiamegtakarítás, magasabb lakókomfort érhető el télen-nyáron.

Tartós és időtálló megoldást nyújt, tűzálló, illetve rezisztens a különböző kártevőkkel szemben is.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom