rajztábla

A gyerekek, amikor először vesznek írószerszámot a kezükbe, vonalakat rajzolgatnak, majd egyre több formát, végül megtanulnak színezni is. Az írás művészetének elsajátítása csak később következik. Már kiskorban is önkéntelenül keresik a sima felületet, ahol zavartalanul tudnak rajzolgatni, nagyobb korban már kérik az alátétet, iskoláskorban pedig megismerik a rajztáblát.

A mágneses rajzolótáblák népszerűsége

Már egészen kis gyerekkorban rendelkezésre állnak a rajzolást segítő eszközök, mint amilyenek a mágneses táblák. A BestMarktnál mágneses rajzolótáblák, rajztáblák is elérhetők.

Ezek a mágneses rajzeszközök nagyon egyszerűen működnek, általában vasport tartalmaznak, amely az átlátszó műanyag borításon keresztül, ha hozzáérintjük a mágneses ceruzát, megjelennek. Így bárki tud rajzolni vele, akár egy kis totyogó, aki csak satíroz vagy az ovis, aki már fákat, házakat, alakokat rajzol.

A mágneses rajzolótáblák népszerűsége abban is rejlik, hogy végtelenített. Ugyanis a törlőgombbal bármikor el lehet tüntetni a megjelent vasporszemecskéket, és neki lehet állni egy újabb rajznak. Így ha valami nem tetszik a gyerkőcnek, tud rajta javítani, vagy teljesen újrakezdheti.

A táblácskákhoz gyakran szokott járni még 3-4 nyomdaszerű mágnes is, különböző geometriai formákat ábrázolva, mint amilyen pl. a kör, négyzet, csillag. Ezekkel a nyomóformákkal mintákat is tudunk rajzolni, és különlegesebbé tehetjük a kompozíciónkat.

Rajztáblák minden életkorban

Vannak olyan iskolák, ahol kérik az elsős alapfelszerelés részeként a rajztáblát is, de van, ahol az iskola kölcsönzi azt a gyerekeknek, akik előszeretettel használják. A rajztábla leggyakoribb mérete az A4-es.

Ezeknél a típusoknál csíptetőt is találunk, amellyel a rajzlapot hozzá lehet rögzíteni a táblához, így az nem esik le, nem fújja el a szél, ha a szabadban festünk, és nem pottyan le sehonnan, tehát függőlegesen is tudjuk használni a rajztáblát.

Ovis-, kisiskoláskorban a csíptetős rajztábla rendkívül előnyös, mivel nem kell a lurkónak még azzal is foglalkoznia, hogy vigyázzon a rajzlapjára, nyugodtan szentelheti minden figyelmét a művészi munkának. A nagyobbaknak már a csíptető nélküli is teljesen megfelel, ezek kaphatók már A3-as méretben is.

A művészeti szakközépiskolák alapvető kelléke

Azok a gyermekek, akik képzőművészeti szakra mennek tovább középiskolába, vagy valamiért tanulnak még rajzot, be kell, hogy szerezzenek egy nagyobb, A3-as méretű rajztáblát, amelyen aztán elkészülnek a remekművek.

Ezeket a rajztáblákat rajzállványra is lehet helyezni, majd használat után akár a falhoz állítani. A festőállványokat utánozza az a termék, amely egy hasonló mágneses rajzolótáblát rejt, de már állványos kivitelben. A tábla egyik fele hagyományos iskolai tábla és krétával rajzolható, a másik pedig mágneses.

A szett számtalan kiegészítőt is tartalmaz, amely megkönnyíti az ábrázolásmódot, az írást és a számolást, a tárolórekeszbe pedig beletehetjük a már nem használt számokat és betűket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom