pompás rézvirág
pompás rézvirág

Kép forrása: Pixabay.com

A pompás rézvirág hosszan virágzó egynyári dísznövény, mely színpompás virágaival nyáron, valamint az ősz első felében díszít. Napos helyen, mérsékelt öntözés és tápoldatozás mellett, sokáig gyönyörködhetünk látványában. Szaporítani magvetéssel lehet.

Beltéri palántanevelésre februártól – áprilisig vethetők magjai, az így nevelt palántákat májustól lehet kiültetni a szabadba. A palántaneveléshez töltsünk meg cserepeket földdel, a magokat sekélyen, 1-2cm mélyre vessük el.

A cserepek számára keressünk meleg, világos helyet, és öntözzük mértékkel. A csírázási idő kb. 1-2hét. Kb. 1 hónap elteltével kerüljenek a növények nagyobb cserépbe, majd pedig májustól végleges helyükre a kertben.

Szabadba áprilistól-júniusig vethető. Alakítsuk ki az ágyást és a sorokat, a sorok között legalább 25-30cm távolság legyen. A magokat vessük el kb. 1cm mélyre, mivel jó arányban kel, ne vessük túl sűrűn. Ha kibújtak a fiatal növények, ritkítsuk őket, magas rézvirág fajta esetében 25, alacsony esetében 10cm-es tőtávolságra.

Rézvirág vetőmag vásárlás >>>

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: Bakker Holland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert