Hibiscus coccineus

A skarlát hibiszkusz (Hibiscus coccineus) bemutatása, gondozása

Hibiscus coccineus

Kép forrása: Flickr / Szerző: ilouque / Licence: CC BY 2.0

A skarlát hibiszkusz, vagy kenderlevelű mocsári hibiszkusz (Hibiscus coccineus) a mályvafélék családjába tartozó magas termetű, laza ágrendszerű évelő növény, mely főként csillag alakú, redős szirmú virágaival díszít.

Az Egyesült Államok délkeleti részének mocsaras területein honos növény, skarlátpiros vagy fehér virágai, jellemzően nyáron nyílnak. Levélzetét a marihuánára emlékeztető tenyér alakú, szeldelt levelek alkotják.

A skarlát hibiszkusz ültetési helyéül napos, világos és félárnyékos helyet is választhatunk. Vízigényes növény, szereti, ha a földje nedves, öntözzük rendszeresen. A magas példányok esetében érdemes támasztékról gondoskodni.

Fagyérzékeny növény, ezért, ha szabadföldbe ültetjük, akkor gondoskodjunk a téli takarásról. Nagyobb növénytartóba ültetve, fagymentes helyen teleltethetjük át. A növény lágyszárú részei ősszel elhalnak, hogy aztán a növény, következő tavasszal újult erővel hajtson ki.

Betegségek általában nem károsítják, kártevők közül a liszteskék és a levéltetvek okozhatnak időnként problémát. Szaporítani magról lehet.

Kép forrása: Flickr / Szerző: ilouque / Licence: CC BY 2.0

Forrás: Botanikaland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők