szerencsebambusz

A szerencsebambusz bemutatása

szerencsebambusz

Kép forrása: Pixabay.com

Rendkívül népszerű a virágboltok kínálatában a szerencsebambusz néven kapható növény, mely érdekes külseje és a feng shui szerint szerencsehozó tulajdonsága miatt gyakori ajándék.

Az egzotikus megjelenése miatt modern, minimál vagy ázsiai stílusú lakásokba is jól illeszkedő szerencsebambusz szerencsehozó tulajdonságáról nem mernénk nyilatkozni, azt azonban 100% bizonyossággal merjük állítani, hogy a bambuszokhoz nincs köze.

A szerencsebambusz a fehérszélű sárkányfából (Dracaena sanderiana) létrehozott növény, mely vízben csak nagyon lassan növekszik, földbe ültetve viszont az idő előrehaladtával felveszi a sárkányfákra jellemző külsőt, fehér szélű levelekből álló levélüstököt nevel.

A szerencsebambusz gondozása

szerencsebambusz

Kép forrása: Pixabay.com

A szerencsebambusz viszonylag egyszerűen nevelhető növény, ha gondoskodunk rendszeresen az elpárolgott víz pótlásáról, néhány hetente pedig a teljes vízcseréről.

A vízzel töltött vázába állított szerencsebambusz helyéül lényegében bármilyen nem tűző napos helyet választhatunk a lakásban, legjobb, ha világos helyen tartjuk. Meghálálja, ha nem csak a víz pótlásáról és cseréjéről gondoskodunk, hanem időnként tápoldatozzuk is.

A tápoldatozáshoz tökéletesen megfelel a levéldísznövények számára készült tápoldalt, ezt a csomagoláson előírtnál hígabbra hígítsuk.

A szerencsebambusz érzékeny a víz klórtartalmára, először sárgulni kezdenek tőle a levelei, később lehullnak. Hagyjuk állni a vizet egy ideig, hogy elpárologhasson belőle a klór és csak később használjuk a váza feltöltésére illetve vízcserére.

A szerencsebambusz földbe ültetve is nevelhető, ebben az esetben a többi sárkányfa fajra jellemző gondozási tanácsokat kell követni. Világos, nem tűző napos, szobahőmérsékletű helyen tartsuk, öntözzük rendszeresen, de mértékkel, időnként tápoldatozzuk és rendszeresen párásítsuk.

Képek forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények