talp reflexzónái

Már régóta köztudott az, hogy a talp reflexpontokat tartalmaz, melyek megnyomása, masszírozása hatással van a hozzá kapcsolódó szerv működésére.

Éppen ezért a reflexpontok elhelyezkedésének ismerete nagy segítség lehet abban esetben, ha valamilyen konkrét problémával küzdesz, hiszen enyhülhet a fájdalom, javulhatnak az ízületi gondok, és más előnyös folyamatok is beindulhatnak.

Természetesen a legjobb, ha speciális képesítéssel rendelkező szakemberhez fordulsz, azonban van lehetőség arra is, hogy te magad indítsd be a gyógyító folyamatokat.

Hogyan ismerhetjük meg ezeket a reflexpontokat?

Ma már az internet szinte mindenre képes választ adni, így egyértelmű, hogy a talp reflexpontjainak helyét is néhány kattintás segítségével megtudhatjuk. Azonban a Manimal Footgear oldalán található zoknik még ennél is többet tudnak! A reflexológiai ötujjas bokazokni látványosan ábrázolja a talp reflexzónáit, ezáltal csak egyszerűen fel kell venni és már kezdődhet is a masszázs.

A reflexológia mint tudomány

A természetgyógyászat számtalan különböző ágazatból áll, célja az, hogy beindítsa a szervezet öngyógyító képességét, ezt pedig a természetben található anyagok és régi, ősi tudásanyag segítségével éri el.

A reflexológia a természetgyógyászat egyik ága, hiszen már évszázadokkal ezelőtt rájöttek arra, hogy a talp egyes pontjai kapcsolatban vannak a szervezet más részeivel, így pedig, ha erre az adott pontra nyomást gyakorolunk, akkor a vele összeköttetésben lévő szervet is stimulálhatjuk.

Miért érdemes beszerezni az ötujjas reflexológiai zoknit?

Ez a remek termék többet is tud, mint amit elsőnek gondolnánk róla. A reflexpontok ábrázolásáról már beszéltünk, így megkönnyíti a gyógyulásunkat, azonban amellett sem szabad elmenni, hogy egy ötujjas zokniról beszélünk, ahol az öt lábujjat külön részekbe kell beledugni, pontosan úgy, mint egy kesztyűbe.

Ez pedig nem véletlenül van így, hiszen tudatosan törekedtek a tervezők arra, hogy valami pluszt nyújtsanak a vásárlók számára. Ez a zokni varrásmentes technológiával készült és teljesen körülöleli a lábat és az ujjakat, ezért egyáltalán nem kell attól tartani, hogy bárhol is dörzsölni fog és vízhólyagok fognak kialakulni.

A külön rekeszekben minden lábujj önállóan tud mozogni, nincsenek összekötve, ezért a vérkeringés is optimalizálódik. Attól is megkíméli a viselőjét, hogy a lábujjak köze benedvesedjen, beizzadjon, ezáltal pedig megelőzi a gombát és a baktériumokat.

A zoknit viselheted barefoot cipővel!

Ezek a lábbelik ugyanis képesek arra, hogy a járás során a terep egyenetlenségeit közvetítsék a talp, ezáltal pedig az agy felé. Ez a vékony és rugalmas talpnak köszönhető, így pedig plusz inger érkezhet a szervezet felé, mely bizonyítottan elősegíti a tanulási folyamatokat, melyek az egyes koreográfiai elemek vagy táncmozdulatok rögzüléséhez szükségesek.

A reflexológiai térkép segítségével megkereshetjük talpunkon a problémás testrész helyét, és annak masszírozásával pozitív változásokat érhetünk el.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom