tányéralátét

Az asztalterítéskor számos szempontot figyelembe kell venni, például azt, hogy hány terítéket tegyünk ki, milyen ételeket fogunk felszolgálni, illetve milyen korúak a családtagjaink, vendégeink. Sőt, még az alkalom is számít, hiszen másképp terítünk meg egy karácsonyi asztalt és egy hétköznapi étkezésre is másképpen készülünk.

Egyet azonban leszögezhetünk, a tányéralátétet semmiképpen sem érdemes kihagyni és ennek nyomós okai vannak.

A tányéralátétek szerepe

Ez a praktikus kiegészítő elem kötelező darab minden háztartásban. Fóliás Juci tányéralátétei közül válaszd ki azokat, amelyek leginkább illenek a konyhád hangulatához, illetve az adott alkalomhoz.

Ez a termék ugyanis megvédi a terítőt a szennyeződéstől, felöltözteti az asztalt, jelzi a terítékek helyét és alkalmi díszítést is jelenthet.

Mikor milyen tányéralátétet érdemes használni?

Ezt a terméket annyira változatos megjelenésben lehet kapni, hogy érdemes többféle dizájnt is beszerezni belőle. Más illik ugyanis akkor, ha egy ünnepi asztalt terítesz, és más illik akkor, ha éppen gyorsan meg szeretnéd etetni a gyermekedet.

Az ünnepi asztal megterítése

Ha vendégeket vársz, vagy a családtagjaid számára szeretnéd jelezni azt, hogy ez a nap más, mint a többi, akkor a terítő használata elengedhetetlen. Ha egyszínű terítőt használsz, akkor bátran dobd azt fel azt egy színes és mintás tányéralátéttel, ebben az esetben azonban az étkészlet is legyen egyszínű. Ügyelj arra, hogy ne keveredjenek az asztalon a színek és a minták, ez ugyanis zsúfolt és rendezetlen hatást kelthet.

Ha tematikus futóterítőt teszel az asztal közepére – például egy karácsonyi vagy húsvéti terítőt –, ebben az esetben válassz egyszínű, vagy csak minimális díszítettséggel rendelkező tányéralátétet. Ekkor azonban az étkészlet már lehet díszesebb! Tégy az asztalra gyertyát és díszeket is!

A mindennapokban is fontos az asztal kinézete!

Ezek az alátétek akkor is feldobják az étkezőasztalt, ha nem teszel fel terítőt. Ilyenkor védik a bútort, így ha valaki befejezte az étkezést, akkor elegendő az alátétet megtisztítani. Ilyenkor bátran tehetsz fel színes, feliratokat tartalmazó, nagyobb mintákat, figurákat, csészéket ábrázoló tányéralátétet, amivel akár a konyhát vagy az ebédlőt is feldobhatod.

A tányéralátét tisztítása

Ezek a lakásdekorációs termékek nagyon egyszerűen tisztíthatók, sima vizes, mosószeres ronggyal letörölheted a rájuk került ételeket. Gyermekek esetében szinte megkerülhetetlen a használatuk, főleg, ha még most kezd önállóan enni a gyerkőc.

Ilyenkor a tányér mellé került szószos ételek, pürék az alátéten landolnak, amivel könnyen a kukába tudjuk dobni azokat, majd pedig áttörölve a kiegészítőt újra a tiszta asztal tündököl.

Vannak olyan termékek, amelyek nagyon megkönnyítik a mindennapjainkat, ráadásul a funkciójuk mellett még fel is dobják a lakás megjelenését. A tányéralátét pontosan egy ilyen árucikk, célszerű belőle többfélét is beszerezni, mégpedig annyit, ahány személyes asztallal rendelkezünk.

Kép forrása: Depositphotos.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom