illóolaj
illóolaj

Kép forrása: Pixabay.com

A teafaolajat az Észak-Ausztráliában honos ausztrál teafa leveléből állítják elő. Az ausztrál őslakosok évezredek óta ismerik gyógyhatását, világszerte csak a 20. század közepétől kezdték el alkalmazni. A teafaolajat, csak külsőleg szabad felhasználni, mivel mérgező hatású.

Külsőleg tisztán teafaolaj, valamint a belőle készített kozmetikumok formájában használhatjuk, a körülbelül 100 gyógyhatású vegyületet tartalmazó teafaolajat. Ami miatt annyira értékes, az sebgyógyító, fertőtlenítő, és gombaölő hatása.

Hatékonyan orvosolhatók vele a különféle gombás fertőzések, például a bőr, köröm és a hüvelygomba is. Kezelhető vele a herpesz, az akne, valamint a korpásodás is. Orvosolható vele a pattanásos bőr, közvetlenül a pattanásra kenve.

Amire oda kell figyelni a teafaolaj használata során:

  • 100%-os töménységben csak körömgombára használható
  • belsőleg mérgező, semmiképp se nyeljük le
  • ne kerüljön szembe, és a száj közvetlen környékén se használjuk
  • allergiás reakciókat válthat ki, az arra érzékenyeknél
  • az ekcéma, és a gyulladásos bőrbetegségek felerősödhetnek a hatására
  • kisgyerekek és kismamák ne használják

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: Házipatika

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik