Primula bulleyana

A téglavörös kankalin (Primula bulleyana) bemutatása, gondozása

Primula bulleyana

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Eric in SF

A téglavörös kankalin (Primula bulleyana) alacsony-közepes magasságú, tőlevélrózsás évelő kankalin faj, mely Kínában és a Himalájában őshonos.

Nagyon hasonló megjelenésű kankalin faj, a többféle virágszínben pompázó kandeláber kankalin (Primula x bulleesiana), amely a Primula beesiana és a Primula bulleyana hibridje.

Levélzetét kanál alakú, nagyméretű levelek alkotják, a levelek alkotta tőlevélrózsából fejlődik ki az egyenes, feltörő virágszár, melyen két körben nyílnak aranysárga virágai tavasz végén és a nyár első felében.

Ültetési helyéül legjobb, ha félárnyékos, árnyékos helyett választunk, mivel a nagy meleget nem kedveli. Megpróbálhatjuk világos, vagy napos helyre is ültetni, azonban ilyen helyen figyelni kell rá, hogy földjét mindig nedvesen tartsuk.

A hazai forró nyarak miatt, jobb, ha inkább félárnyékos, árnyékos helyre ültetjük. Jól mutat nagyobb fák, cserjék árnyékában, vagy természetes tavak partján. Talajok közül legjobban, a humuszban gazdag, semleges vagy kissé savanyú, egyenletesen nedves talajokat kedveli.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Eric in SF

Források: Gardenia.net; Zsohár Kertészet

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők