wellness nyaralás

Talán sokan azt gondolják, hogy minek is erről beszélni, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy milyen jó is elmenni valahová egy hétvégére vagy hosszabb időre, ahol wellness és spa élményekben lehet részünk. Mégsem gondolja át senki alaposabban, hogy mi is lehet annak az oka, hogy teljesen feltöltődve érkezünk haza.

A folyamatos robotolás, a rohanó hétköznapok és fárasztó munkahetek után mindenki nagyon vágyik már egy kis feltöltődésre, főleg, ha az elmúlt évek járványhelyzetének hatására nem igazán volt benne része.

Idén sokan az elmúlt két évet is igyekeznek bepótolni. Egy-egy wellness fürdőzés, akár csak akkor, ha egy-két napos, már olyan folyamatokat indít be mind lelkileg, mind testileg, amiért érdemes áldozni rá.

Tengerpart vagy hűvös hegyi levegő?

Napjaink nyaralni induló csapatai általában kétféle irányba mozognak. Amennyiben nem a fullasztó meleg és párás tengeri levegő iránt van érdeklődés, úgy ajánljuk a Hotel OTP Birkenhof**** kínálatát, amely alpesi levegőjével, wellness és spa szolgáltatásaival kielégíti a feltöltődni vágyó minden igényét.

A szálloda család- és kutyabarát, számtalan aktív sportolási lehetőségekkel és ínyenceknek kulináris élvezetekkel. A fogadtatás családias és magyaros, a vendéglátás pedig emlékezetes lesz mindenki számára.

Aki pedig mindenképpen a tengerparti meleg iránt vágyakozik, imád napozni és a zsúfolt strandokon időzni, számára a tengerparttal rendelkező országok számtalan kínálata elérhető.

Miért is jó wellnessezni?

Azontúl, hogy egyszerűen csak jól érezzük magunkat, nagyon sok ismérve és hatása van ezeknek a különleges hétvégéknek.

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy minél messzebb utazunk el az otthonunktól és attól a helytől, ahol a rohanó mindennapokat töltjük, annál inkább ki tudunk kapcsolódni, hiszen a messzebbi helyek újdonságereje és feltöltő hatása annyira kikapcsolja gondolatainkat és agyunkat, hogy nem tudunk a mindennapok feladatain rágódni.

Persze nekünk is kell a megfelelő önkontroll, hogy ha látjuk, hogy hív a főnök, aki tisztában van vele, hogy szabadságon vagyunk, akkor se vegyük fel a telefont, ne válaszoljunk az e-mailekre, hiszen nagy valószínűséggel a helyettesítésünk meg van oldva azokra a napokra.

Ha megérkezésünket követően az egyik első dolgunk rögtön az lesz, hogy veszünk egy jó kis meleg vizes fürdőt, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elkezdünk ellazulni, és előfordulhat, hogy végre sikerül átaludni az éjszakát.

Ha megoldható, hogy több napra is maradjunk azon a gyönyörű helyen, akkor az is lehetséges, hogy állandósul a pihentető alvásunk.

Megindulnak a méregtelenítés folyamatok

A wellness és spa élményvilág része a különféle szaunák és masszázsok, gyógykezelések. Már a legenyhébb, szinte simogató masszázs hatására is beindulnak a méregtelenítő folyamatok és mindez szintén a testünkben és lelkünkben együttesen.

Ha van mód egy kis szaunázásra, akkor ez még nagyszerűen kiegészíti a korábbiakat. Viszont ilyenkor figyelnünk kell az ellenjavallatokra is!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom