zuhany

A bőr a test külső pajzsa. Nem csak a tüdőnkkel lélegzünk, hanem a bőrünkkel is. Mint egy valódi pajzs, megvédi a testünket a sérülésektől, az időjárás viszontagságaitól és az apró szabad szemmel nem látható kórokozóktól. A bőr vízálló, nem engedi, hogy a víz kintről bejusson a test belsejébe, és igyekszik a test hőmérsékletét állandó hőfokon tartani.

Ha fázunk és lehűl a testünk a bőrünkben lévő apró erek összehúzódnak, ezzel visszatartja a meleget. Ha melegünk van, akkor pedig elkezd a testünk felmelegedni, a bőrünk pedig izzadni kezd, ezzel hűtve a testünket.

Mi a bőr feladata?

A bőrnek három rétege van, a legfelső a felhám, feladata a védekezés. A középső réteg az irha, ami a bőr állandó hőmérsékletét tartja, hogy ne legyen se túl hideg se túl meleg. Segíti a bőrt megszabadulni a káros dolgoktól is, és segíti a bőrt levegőhöz jutni. Az irha miatt a bőr érzékeny, erős, rugalmas marad. Az irha alatt található a zsírréteg, ez a párna, támasztja és tovább védi a bőrt.

Hogyan befolyásolja a táplálkozás a bőrt?

A bőr kinézete sokszor elárulja az egészségi állapotot. Nagyon fontos, hogy a táplálkozás befolyásolja a bőr állapotát. Minden fajta összetevőre szüksége van a szervezetünknek, így a bőrnek is, a vitaminok, fehérjék, ásványi anyagok, szénhidrátok egyaránt szükségesek az egészséges élethez, a szép bőrhöz.

De még ezektől az összetevőktől is fontosabb a víz. Naponta több literre van szükségünk. De nemcsak belülről hanem kívülről is nagyon fontos a bőr tisztasága.

Tisztálkodás

Mire kell ügyelni ilyenkor? A továbbiakban ezt fejtegetjük.

Kézmosás

A kézmosást már régóta tudjuk, hogy sok megbetegedést meg tud gátolni, főként a wc használat és az evés előtt. De fontos a kézmosás akkor is, ha van otthon kisállatod, sőt a kisállat tisztántartása is legalább ennyire fontos. A kézmosást legjobb szappannal végezni.

Zuhanyzás vagy fürdés

A legjobb, ha ezeket a tisztálkodási formákat este végezzük, lefekvés előtt, de igazából bármikor lehet. A szappan használatától kiszárad a bőrünk, ezért inkább a tusfürdőt vagy fürdőhabot jobb használni. Jó ha a víz nem túl meleg, a fürdőhabok és a tusfürdők nagyon jó illatúak, habosak és puhák, de azért a fürdés ne tartson túl sokáig.

Fogmosás

Lehetőleg reggel és este mindenképpen kell fogat mosni, fogkefét pedig pár hetente cserélni kell.

Hajmosás

Hajat rendszeresen fésülünk, és hetente mosunk.

Tisztálkodáshoz kapcsolódó eszközök és berendezések

Minden tisztálkodással kapcsolatos dolog szerepel az Aquatrade fürdőszoba webáruház kínálatában, ahonnan be is szerezhetők. A tartós, minőségi anyagból készült berendezések nemcsak stílusosak, hanem sokáig bírják a rendszeres használatot.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy nagyon fontos a testünk tisztántartása, beleértve a napi fürdést, vagy zuhanyzást, a gyakori kézmosást és a napi két alkalommal történő fogmosást. Hiszen ezek védik a bőrünket és általa az egészségünk megfelelő állapotát.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom