termosz

A termosz ma már mind a hétköznapi életünk kiegészítője, mind a kirándulásaink, utazásaink állandó útitársa. Így joggal felmerül a kérdés, hogyan válasszuk ki a hatalmas kínálatból a megfelelőt? Van néhány dolog, amire vásárlás előtt érdemes időt szánni és átgondolni.

Funkcionális, az elengedhetetlen érték

Mindenekelőtt a termosz funkcionalitása, vagyis hogy a nyári hőségben jéghideg frissítőt kínáljon vagy a téli kutyahidegben forró itallal örvendeztessen meg, elengedhetetlen.

Ahhoz azonban, hogy kielégítse mind az alapvető igényünket, mind a kedvenc útitársunkká váljon akár a hétköznapokban is, nem árt tudni pár fontos és hasznos információt.

Tartósság és hőmegtartás, mint választási szempontok

Manapság igen széles kínálat vár bennünket a piacon, ha termoszvásárlás a cél, viszont a tartósság legalább annyira fontos szempont kell legyen, mint a funkcionalitás.

A legideálisabb választás a rozsdamentes fém termosz több szempontból is. Az üvegből készült flakont egy óvatlan mozdulatot követően akár dobhatjuk is a szemétbe, vagy a műanyag termosz bár kétségkívül olcsóbb, hőmegtartását tekintve kevésbé bizonyulhat tartósnak.

Ajánlott dupla falú termoszt választani, amennyiben a hőmegtartás az alapvető cél. Ez esetben pedig érdemes megvizsgálni azt is, hogy milyen a nyílása és a kupakja.

Ha már a tetőnél járunk, akkor egy tökéletes termosz csavaros kupakkal rendelkezik, mivel ez az eljárás teljesen cseppmentes, így biztosan nem fog útközben kifolyni a tartalma a táskánkba.

A méret mindenütt számít

A termosznál az átmérőjének mérete döntő tényező. Ha a benne tárolt ital hőmérsékletének megtartására törekszünk, és két ugyanolyan űrtartalommal rendelkező flakon között hezitálunk, bátran válasszuk a nagyobb átmérőjűt.

Ebben nagyobb a belső és a külső palack közötti távolság, így jobb a hőmegtartó képessége. Tartsuk azt is észben a kiválasztásnál, hogy egész napos használatra vesszük-e vagy esetleg a reggeli kávénkat szállítjuk majd benne.

Amennyiben az űrtartalom nagy része levegő, akkor a termosz hőmegtartása nem ideális.

Ár és forma, mint nem elhanyagolható tényezők

Természetes, hogy mindenki szeret a saját ízlésének, kényelmének megfelelő kiegészítőt választani, miért lenne ez másképp a termosz esetében? Számít a forma, a szín, a kialakítás, ahogy az ár is befolyásoló tényező tud lenni.

Egy minőségi termosz nem a legolcsóbb, de hosszabb távon megtérül a befektetés. Ki ne szeretné, ha nap mint nap jókedvvel venné a kezébe, ha elférne kényelmesen a táskájában, vagy éppen testmozgás alkalmával könnyen kezelhető lenne? Nem elhanyagolható tényezők, fontoljuk meg jól választásunkat.

A tökéletes termosz titkai közé említsük még meg a hibátlan állapotot, hogy vásárlás előtt beleszippantva nincs kellemetlen illata, de a legfőbb titok mégis, hogy egyszerűen beleszeressünk és igazi társunkká váljon használata során.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom