Mozaik

A zöldségek és gyümölcsök biztonságos tárolása

germicidlámpa

Az áru útja során egyik folyamat sem kevésbé fontos a másiknál, így lényeges, hogy már a tárolás alatt megfelelő feltételeket biztosítsunk a különféle alapanyagok számára. Ellenkező esetben olyan kórokozók szaporodnának el rajtuk, amelyek romlásnak indítanák azokat. 

A zöldségek és gyümölcsök például kifejezetten jó táptalajt biztosítanak az olyan mikroorganizmusoknak, mint amilyen a baktérium vagy a penészgomba.

Amikor egy darab megfertőződik, akkor bizony az gyorsan átterjed a többire is. A párás környezet pedig csak olaj a tűzre, és az egész légtér megtelik ezekkel a gombákkal, kórokozókkal. 

Mit vethetünk be a kórokozók ellen?

A levegőben szálló baktériumok egymást és a környezetüket is megfertőzhetik, így egyértelmű, hogy a helyiségben dolgozó emberek egészségére nézve is veszélyesek lehetnek. 

Az UV-C lámpák segítségével könnyedén csírátlanítható a felület és a légtér is. Az ún. germicidlámpák 253,7 nm-es sugárzásával elpusztítható a gomba, a penész vagy a vírus. Még az olyan, légben szálló mikrobák ellen is bevethetőek, amelyeket csak ehhez hasonló sugárzás tud megsemmisíteni. 

Nem is beszélve arról, hogy egy teljesen környezetbarát technológiáról beszülnk, vegyszer sem szükségeltetik hozzá. 

Mire figyeljünk?

A felületek és a légtér fertőtlenítése a falra szerelhető, lámpatestekbe beépített UV-C lámpák segítségével oldható meg. Azonban arra ügyelni kell, hogy mivel a sugárzás veszélyes az emberre nézve, ezért érdemes kerülni az adott helyiségben való tartózkodást!

Rövid időre be szabad menni, de csak védőszemüveggel! Ha tartós munkáról van szó, és elkerülhetetlen a bent tartózkodás, akkor az ajtó nyitását érzékelő kapcsolóval tudjuk lekapcsolni a lámpát.

Vannak azonban bizonyos kritériumok a lámpákat illetően, különösen az élelmiszeriparban! Fontos, hogy a lámpák olyan bevonattal rendelkezzenek, amelyek törés esetén meggátolják a szilánkok szétszóródását! 

A módszer rendkívül közkedvelt, és számos szektorban hasznosítják. Például a Hollandimpex UV-C lámpái a húsüzemben is jól alkalmazhatóak. Így tudunk viszonyítani a hatékonyságát illetően. 

Légkezelés germicidlámpás berendezésekkel

A csíramentes légtér biztosításának érdekében beszerelhető három különféle légtisztító berendezés is.

  1. Az UV4AIR Duct a légcsatornába kerül beépítésre, így biztosítható, hogy folyamatosan csírátlanított levegő áramoljon a helyiségbe.
  2. Az UV4AIR Simple esetében egy fali nyílásra helyezett ventilátor vezeti be a levegőt, amelyet aztán a lámpák kezelnek.
  3. Végül, az UV4AIR Active berendezés saját ventilátorával kergeti a levegőt, amelyet azon áthaladva a germicidlámpák csírátlanítanak.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik