Otthon, Kiskert

Ablak és erkélyajtó extrákkal: milyen kiegészítőkkel érdemes nyílászárót rendelnünk?

iroda

Redőnyök, árnyékolók és rovarhálók. Megmutatjuk, miért érdemes ezekre a kiegészítőkre már akkor gondolnunk, mikor lakásfelújítás vagy otthonteremtés során kiválasztjuk a számunkra tökéletes nyílászárókat!

Ha otthonunkba új nyílászárókat szeretnénk vásárolni, a tökéletes megjelenés, valamint az ideális hő- és hangszigetelés mellett akadnak egyéb tényezők is, melyekre érdemes odafigyelnünk.

Ilyenek lehetnek azok a kiegészítők, melyeket utólag nem lehet vagy épp a magas költségek és körülményes megoldások miatt már nem érdemes beépíteni.

Ebben a cikkben mutatunk néhány olyan extrát, melyekkel a tökéletes kényelem érdekében ablakunkat vagy erkélyajtónkat is felszerelhetjük, és amelyek a napsütötte nyári napokon és a kellemesen hűvös éjszakákon különösen jó szolgálatot tesznek.

Redőnyök: a kényelem és a spórolás tökéletes eszközei

redőny

A redőny az egyik legnépszerűbb árnyékolórendszer, mely minden ablak esetében alkalmazható. Segítségével a helyiség teljes sötétítése gyorsan és egyszerűen megoldható, a jó redőny pedig számos egyéb funkcióval is rendelkezhet.

A jó minőségű redőny többek közt az energiamegtakarításban is segít. Otthonunkból ugyanis a legtöbb hő a nyílászárókon keresztül távozik, ami azt jelenti, hogy egy leengedett redőny megakadályozza, hogy a meleg kiszökjön a fűtött szobából, és akár 30%-kal is csökkentheti a hőveszteséget.

Nyári napokon pedig segít a lakáson kívül tartani a forró napsugarakat, így csak minimálisan szorulunk a klíma használatára. Ezáltal pedig az áramon is sokat spórolhatunk.

Egy jól megválasztott redőny tehát nem csak kényelmesebbé teheti mindennapjainkat, de hatékonyan hozzájárulhat ahhoz is, hogy több pénz maradjon a zsebünkben. Különösen abban az esetben, ha a megfelelő megoldás kiválasztására már az építkezés vagy a felújítás során is odafigyelünk.

Érdemes olyan nyílászárókat választanunk, melyek extra tartozékként már elve rendelkeznek redőnnyel, hiszen ilyen módon olcsóbban juthatunk hozzá a már kész konstrukcióhoz, és rengeteget spórolhatunk a beszerelési költségeken is.

Az RS Ablak kínálatában a számunkra ideális, műanyag vagy alu redőnnyel ellátott ablakok és erkélyajtók közül válogathatunk, melyek igényeink szerint személyre szabhatók és a tökéletes kényelem érdekében akár távirányítással is vezérelhetők.

Árnyékolók: a nyugodt és komfortos mindennapokért

árnyékolástechnika

Ha nem szeretnénk, hogy otthonunkba a nap folyamán túlságosan besüssön a napfény vagy épp szeretnénk megszabadulni a szomszédok kíváncsi tekintetétől, különböző árnyékolókat is vásárolhatunk.

Erre tökéletes megoldást jelentenek például a teljes sötétséget biztosító rolók, valamint a napfénytől és a széltől egyaránt védő napellenzők.

A különböző árnyékolástechnikai megoldások felszerelése természetesen az ablak beszerelése után is megoldható, azonban sok esetben ez drágább és körülményesebb megoldást jelent.

Különösen abban az esetben, ha egyedi kialakítású nyílászáróra szeretnénk sötétítőt vásárolni, hiszen ebben az esetben a tökéletes méret beszerzése, illetve a megfelelő rögzítés is problémát jelenthet.

Abban az esetben tehát, ha szeretnénk megfizethető áron, a lehető legtöbb felesleges erőfeszítést megspórolva megoldani a megfelelő árnyékolást, érdemes a kiválasztott nyílászárót már alapból a nekünk tetsző árnyékolástechnikai megoldással megrendelni.

A rolók és árnyékolók közt manuálisan és távirányítás segítségével vezérelhető, kényelmes és hatékony megoldások közül egyaránt válogathatunk.

A motoros árnyékolók közt már olyan rendszert is vásárolhatunk, mely a fény és a szél érzékelésével automatikusan aktiválja magát, így garantálva számunkra a háborítatlan nyugalom és komfort érzését.

Rovarháló: hogy a nyári napokat is önfeledten élvezhessük

szúnyogháló

A nyár beköszöntével nem csak a jó idő, de a rovarok is megérkeznek, és ha nem vigyázunk, könnyen beköltözhetnek hozzánk.

Ha nem szeretnénk, hogy a szúnyogok, legyek és poloskák ellepjék otthonunkat, a egy olyan rovarháló elmaradhatatlan kellék, melyet a legjobb már a beépítésre váró ablakkal együtt, extra kiegészítőként beszerezni. És hogy miért?

Habár az üzletekben ma már sokféle utólag felszerelhető rovarháló kapható, egyáltalán nem biztos, hogy megtaláljuk azt a tökéletes megoldást, mely ablakunk vagy erkélyajtónk méretéhez és formájához tökéletesen passzol.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a sokszor lakberendezési üzletekben vagy hipermarketekben kapható opciók sok esetben kevésbé mutatósak és gyengébb minőségűek is, mint azok a rovarhálók, melyeket a szaküzletben új nyílásszárónk kiegészítőjeként vásárolhatunk.

Ha igazán testhezálló, kényelmes és hosszan tartó megoldást szeretnénk, ablakunk vagy erkélyajtónk mellé az RS Ablak kínálatából fix műanyag- vagy alukerettel felszerelt, klipszes vagy mobil rovarhálót is választhatunk, melyek mindegyike magas minőséget képvisel.

Használatukkal nem csak abban lehetünk biztosak, hogy egyetlen nemkívánatos rovar sem jut be otthonunkba, de abban is, hogy a rovarhálók hosszú évek múltán is kiválóan működnek majd.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert