Ablakcsere állami támogatással

Már régóta gondolkozik nyílászáró cserén? Van, hogy a javítás nem elég, időnként az ablakokat is le kell cserélni, tegye meg most állami támogatással!

Cikkünkből megtudhatja, hogy hogyan és mikortól igényelhet állami támogatást ablakcserére, illetve mire érdemes még gondolni, ha felújításra kerül a sor!

Mikortól vehető igénybe?

Már 2021. január elsejétől igénybe vehető a támogatás. A támogatás mértéke az elköltött költségvetési összeg fele, de maximum három millió forint lehet! Így, ha a teljes három millió forinthoz hozzá szeretne jutni, hatmillió forintot kell elköltenie.

A felújítási költségeket számlával kell igazolni, mind az anyagköltségeket, mind a munkadíj költségét! Ha ténylegesen hatmillió forintot költ el, az elköltött összegről szóló számlákból a munkadíjnak, és az anyagköltségnek el kell érni a költségvetés 50%-át!

Honnan tudom, hogy jogosult vagyok rá?

Ezt az összeget minden legalább egy gyermeket nevelő szülő megpályázhatja otthona felújítására.

Már a terhesség 12.hetében is megigényelhető az összeg, de csak a 25. életévet be nem töltött gyermekekre kapható meg. 25 év alatti gyermek esetében, az sem mérvadó, hogy a gyermek dolgozik-e, csak az a feltétel, hogy az igénylővel egy háztartásban éljen.

További feltétel még, hogy az igénylő TB viszonnyal rendelkezzen.

Ablakcserére is használhatom?

Ezt a támogatást csak is bizonyos munkálatokra lehet kérvényezni, amibe beletartozik a “külső nyílászáró lecserélése, árnyékolók, redőny, spaletta, belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök építése, felújítása vagy cseréje”. Így ablakcserére is fel lehet használni az állami támogatást!

Vágjon bele!

Ha egészen idáig gondolkozott a nyílászárók cseréjén, akkor tényleg itt az idő és a lehetőség a cserére. Ugyanis, mint fent említettem 2021. Január elsejétől már érvényben van ez a támogatás és 2022. December 31-ig vehető igénybe. Azaz az első számlát mindenképp január elseje után kell kiállítani, az utolsót pedig December 31 előtt, csak így érvényes a támogatás!

Ezután nincs más dolga, mint megtalálni álmai ablakait, és meg is kezdődhet a felújítás! A tavaszi időszakban érdemes neki állni a munkálatoknak, tehát lassan el is kezdődhet az ablakcsere állami támogatással!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert