edzés

Kezdőként sokszor problémát okoz az, hogy mégis milyen termékeket érdemes beszerezni az edzéshez. Sokan hajlamosak csili-vili edzőruhákba és divatos cipőbe bújni, ezzel is egy kis motivációt szolgáltatva az edzések.

Az ilyen felszerelések azokban – annak ellenére, hogy jól néznek ki – funkciójukat nem igazán tudják betölteni. Az alábbiakban megnézzük, mi az ami viszont igen!

Edzés a négy fal között

Ha nincs ideje vagy energiája edzőterembe menni, vagy éppen szeretné a mozgást gazdaságosan megoldani, sportoljon a saját otthonában! Ma már néhány egyszerű, de nagyszerű eszköz beszerzésével edzőtermi körülményeket varázsolhat a lakásba is. A Mánia Fitness termékkatalógusa segítségével könnyen kialakítható egy saját edzőterem.

Egy kettlebell, egy húzódzkodó rúd a törzs és a felsőtest erősítéséhez, néhány pár súlyzó, egy kardiógép az állóképességi edzésekhez, egy tornaszőnyeg, és máris kész egy olyan helyiség, ahol kiváló minőségű edzéseket végezhet. Minden héten érdemes erősítő és teljesítményfokozó edzéseket is beiktatni az egészség megőrzése érdekében. A fejlődés nem marad el otthon sem!

Edzőruhák nem csak otthonra

Azt már tudja, hogy nem túl szerencsés divatos, de kényelmetlen edzőszetteket választani. Szerezzen be egy egyszerű leggingset vagy edzőnadrágot, egy topot vagy pólót és egy kényelmes, strapabíró edzőcipőt.

A hidratáltság biztosításához jól jön egy kulacs, amelyből edzés közben bármikor kortyolhat. Kalóriamérésre egy fitnesz karkötő vagy okosóra alkalmas, a felszerelés tárolására pedig szükség lesz egy sporttáskára vagy tornazsákra is. Mikor már nagyon belejön az otthoni edzésbe, elérkezik majd a pillanat, amikor el szeretne látogatni egy edzőterembe is.

Tanácsok az első edzőtermi látogatáshoz

Mikor megveszi az első kondibérletét, nagy valószínűséggel bemutatásra kerülnek majd a különböző gépek, eszközök és az egész helyiség feltérképezése is megtörténik. Utána azonban Önön a sor, hogy belekezdjen a sportolásba.

Fontos, hogy minden esetben a céljainak és adottságainak megfelelő gépeket, súlyokat válassza! Ha nem tudja, mit hogyan kell használni, bátran kérjen segítséget. A legtöbb teremben ma már van teremedző, akinek pontosan az a dolga, hogy segítsen a gépek, eszközök megfelelő használatában.

A konditermi edzést érdemes csoportos órákkal is színesebbé tenni, hiszen egészen máshogyan mozgatják meg az embert, mint a gépek. A jóga vagy a pilates pedig ellazulásra, lecsendesedésre is megfelelő. A mozgás mellett kiemelt figyelmet érdemel az egészséges és mértékletes táplálkozás is, hiszen céljai nem érhetőek el anélkül, hogy figyelne arra is, hogy mit eszik!

Kardió edzések, súlyzós edzések, személyre szabott táplálkozás, és a sikerek nem maradnak majd el. Kezdjen bele a mozgásba még ma, és hamarosan a létszükségletévé válik!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom