szerszám

Kertünk rendben tartása sokak számára tud problémás lenni, hiszen bizony fárasztó és időigényes feladatok is elengedhetetlenek hozzá. A fűnyírás, a fák és bozótok metszése, valamint a gyomtalanítás mind-mind megterhelő munkát jelent.

A megfelelő eszközök megléte azonban nagyon sokat könnyíthet a feladatok elvégzésén. Amennyiben tehát megfelelő eszközökkel vágunk neki, akár még élvezetes hobby is lehet a kert körüli teendőkből. Nézzük meg, hogy mik is ezek az alapvető kerti munkák és szükséges eszközök.

Fák rendben tartása

A kertben található fák rendben tartásának fontossága kettős. Egyrészt, sokak számára fontos, hogy szép és rendezett kertben tölthessék szabad idejüket.

Azonban ennél is fontosabb, hogy a különböző balesetek és károk elkerülése érdekében is kiemelten fontos a rossz helyen lévő, vagy elkorhadó ágak levágása, felaprítása. Mindehhez a szükséges eszközöket könnyedén megtalálhatod a minőségi fejszék között.

Érdemes egy drágább, jó minőségű acél fejszét venned, amellyel gyors és precíz lesz a munka. Fontos odafigyelni ívelt végükre, hiszen ez biztosítja, hogy ne csússzon ki kezünkből használat közben – ezzel biztonságos használatot eredményezve.

szerszám

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: NOWRA photography

Bokrok és sövény

A fák gondozása mellett a kertben található bokrok, valamint a kerítéshez ültetett sövények rendben tartása is fontos. Ennek inkább esztétikai fontossága van, azonban ugyanúgy elvégzendő feladat. Ezekhez is fontos a legjobb kézi szerszámok beszerzése, hiszen ez nagyban gyorsítja ezek nyírását és gondozását.

A leghasznosabb választás egy nagyobb bozótvágó, valamint egy kisebb metszőolló lehet. A bozótvágók között számtalan méretű és formájú darabot találhatsz meg – a választás tehát a saját igényeid alapján igen változatos lehet.

Amennyiben nem vagy biztos a döntésben, érdemes az üzletben szakember segítségét kérned. A metszőollók esetében könnyebb feladatod lesz, itt leginkább a méret és az ár szabja majd a határt.

szerszám

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Virrage Images

A fentiek beszerzése egyből könnyíteni és gyorsítani fogja a kerti munkákat. Mindezek után tehát már csak a tökéletes kerti bútor beszerzése van hátra!

Képek forrása: Shutterstock.com / Szerző: NOWRA photography; Shutterstock.com / Szerző: Virrage Images

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert