bőr

A bőrgát, más néven bőrbarrier egyfajta pajzsként funkcionál. Ez tulajdonképpen bőrünk legkülső rétege, amellyel a mindennapos szépségápolás során is érintkezünk. Az alábbiakban erről a csodás biológiai mátrixról írunk, kitérünk szerepére, illetve a működését támogató kozmetikumokra!

A bőrbarrier jellemzői, funkciója

A bőrgát egészséges működése elengedhetetlen eleme a korai bőröregedés elkerülésének. Számos bőrprobléma esetében gyakran a bőrbarrier működési zavara a kiváltó tényező. Érdemes ellátogatni a BIOLA Webshop blogcikkek oldalára, ahol újdonságokról informálódhatunk és izgalmas témákról olvashatunk, többek között azt is megtudhatjuk, hogyan érdemes gondoskodnunk bőrünk szépségének megőrzéséről.

A bőrgát felfogható egy összetartó rétegként, mely elhalt bőrsejtekből és különféle lipidek alkotta hálóból áll. Ez afféle “ragasztó” az egészben. A bőr hidrolipid rétege egy jól funkcionáló, tökéletesen működő egységként van jelen a bőrünkben. Megakadályozza az irritáló és káros anyagok bőrbe jutását. Azáltal, hogy ezek a vegyületek nem kerülhetnek a mélyebb rétegekbe és a véráramba, elejét veszi a fertőzéseknek is.

Az ép, megfelelően működő bőrgát gondoskodik az ideális hidratáltsági szintről is. Hatékonyan gátolja, hogy jelentős mennyiség elpárologjon a bőr felszínéről. Ez az alapja a fiatalos, vitális bőrállapotnak.

Hogyan ismerhető fel a rendellenes működés?

Ez esetben száraznak, “kényelmetlennek” érezhetjük bőrünket. Intő jel, ha arctisztítást követően viszket, szárazabbá válik, ehhez társulhat egyfajta “csípő” érzés is. Egyértelmű jele a korai bőröregedés, melynek még nem lenne itt az ideje.

A bőr védelmi pajzsának működési zavarára utalhat, ha bőrgyulladásokat észlelünk, esetleg rosaceás panaszokkal. A sérülések lassabban regenerálódnak, gyakran hámló, mégis zsíros tapintású a bőrfelület.

A felsoroltak bármelyikét tapasztalva célszerű felkeresni egy kozmetikust, aki segít megtervezni az ideális bőrápolási rutint, illetve a szükséges kozmetikai kezelést. A jó hírünk pedig, hogy van rá mód, hogy a bőrgát működését támogassuk, méghozzá natúr- és biokozmetikumok által.

Bioaktív összetevőkben gazdag arcápolók

Kifejezetten rosaceás bőrre fejlesztett a Naturissimo Roza krém, mely egy komplex ápoló, rendszeres használatával segít a bőr helyreállításában. Orvosi somkóró, ginkgo, hamamelisz kivonata és rutin tartalma által mérsékeli a rosaceás panaszokat. Gyógynövény kivonatai mellett illóolaj komponenseivel részt vesz a bőrregenerációban.

Egy másik készítmény, mely üdébbé, feszesebbé varázsolja a bőrt, a BIOLA Bio Ginkgo & Reishi regeneráló arckrém. Gyorsan felszívódik, növényi kivonatai, valamint multivitamin komplexe révén javítja a bőrtónust, támogatja a hidratációt, illetve a regenerációs folyamatokat.

Természetes megoldásokkal, a gyógynövények erejével sokat tehetünk a bőrgát védelme, működésének helyreállítása érdekében!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom