vitorlavirág

Sokszor felmerül kérdésként, hogy sötét szobába vagy egy szoba belső, az ablaktól távol eső részeibe milyen növényt érdemes venni. Nos, ma már sokkal több és színesebb választék közül válogathatunk, mint pár évvel ezelőtt.

Mielőtt azonban rátérünk a növényekre, érdemes pár dolgot tisztába tenni ezzel a témával kapcsolatban. Ahogy számunkra, úgy a növények számára is az egészséges fejlődéshez és életben maradáshoz fontosak bizonyos feltételek.

A növények fotoszintézissel a fényből és a nedvességből számukra nélkülözhetetlen elemeket állítanak elő kémiai folyamatok útján. Ezért, ha elvesszük tőlük a fényt – vagy akár a vizet – az a növény pusztulásához vezet.

Ugyan így egyébként, mi sem leszünk egészségesebb ha végtelen sok hamburgert vagy almát vagy vitamint eszünk, úgy a növények sem fognak gyorsabban nőni, ha végtelen napsütést, vizet vagy tápoldatot kapnak, sőt…

Ezért fontos az, hogy az adott faj számára megfelelő, kívánatos körülményeket biztosítsuk nekik. És ezt követően tudunk beszélni olyan növényekről, amelyek tolerálják a félárnyékos, árnyékos helyeket.

Ilyen fajták a videóban is látott Agglegénypálma (Zamioculcas), Anyósnyelv (Sansevieria), bizonyos páfrányfélék, a vitorlavirág (Spathiphyllum). Ezek közül a Zamioculcas és a Sansevieria jól tűri azt, ha ritkábban locsolják őket és kevesebb tápanyaghoz jutnak.

A vitorlavirág és a páfrányfélék legtöbbje igényli a rendszeresebb locsolást és utóbbiak a sűrűbb tápoldatozást is meghálálják.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: Lets Leaf

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények