autósiskola

Ennek a cikknek a nem titkolt szándéka megmutatni, mennyivel könnyebb és gördülékenyebb a jogosítványszerzés folyamata automataváltós autón. Ennek jegyében igyekszünk tehát megmutatni, milyen előnyökkel is jár automata váltóval szerelt gépjárművet választani az oktatás idejére.

Beszélünk továbbá a kezdő vezetők dolgát rendre megnehezítő tényezőkről. Majd pedig rátérünk arra, hogy miként segíthet áthidalni ezeket a körülményeket egy automataváltós autó.

Amivel a legtöbb kezdő autóvezetőnek rendszerint meggyűlik a baja

Hidd el, a jogosítvány megszerzése előtt állók döntő többsége elsőre nem érzi magát komfortosan az autó volánja mögött. Hirtelen annyi műszer kezelése és figyelése lesz a feladat, ami nem ritkán pánikot vagy félelmet tud generálni.

Hozzá kell tenni, hogy a feladatok még inkább megsokasodnak indulás után. Ott van a többi autós, a gyalogosok, motorosok, biciklisek, miközben nem ártana az autó precíz kezelésére és irányítására is odafigyelni.

Kismillió dolog, ami extra figyelmet igényel. A jó hír, hogy kettőt most azonnal ki tudunk iktatni a képletből.

Mit szólnál hozzá, ha a váltó és kuplung kezelésével nem kellene bajlódnod?

Magyarul képzeld el, ahogy az autó elindulását követően neked nincs más dolgod, mint egyszerűen gázt adni. Miközben szépen gyorsulsz fel, a fejlett elektronika zökkenőmentesen adagolja a szükséges sebességi fokozatokat.

Ráadásul három helyett csakis kettő pedálra kell figyelned, nevezetesen a gázra és fékre. Mindjárt sokkal egyszerűbbé válik tehát az autóvezetés mutatványa, és ezt már rögvest az első alkalmat követően is érzékelni fogod.

Kevesebb kar és pedál, egyenlő kevesebb stressz és probléma. Mondhatni tényleg kikövezett lehet az utad a jogosítványod sikeres megszerzése felé.

Az automataváltós oktatás a következő előnyöket tartogatja a számodra is

Legyünk őszinték, minden bizonnyal Te sem szeretnéd az autós oktatásokat állandó szorongásban és stresszben tölteni. Minden bizonnyal számodra is szimpatikusabb az a forgatókönyv, amikor gyorsan jön a sikerélmény, és képessé válsz egyre magabiztosabban és nyugodtabban kezelni magát az autót.

Pontosan erre számíthatsz akkor, hogyha egy korszerű automataváltós autón kezded el magát a folyamatot. No és persze még inkább olajozott lehet a folyamat, hogy ezt egy vagány Lexus volánja mögött teszed.

Ez egy olyan plusz motivációs löketet jelenthet, ami ténylegesen be fogja lökni a jogosítványod megszerzése felé induló szekeret. Jó eséllyel alig várod majd a közelgő vezetési órákat, menet közben csak úgy száguld majd az idő, Te pedig alkalomról alkalomra habarodsz bele még inkább a vezetés szépségébe.

Innentől kezdve tényleg nyílegyenes lehet az út abba az irányba, hogy minél hamarabb kézhez kapd a megszerzett jogosítványod.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom