best mixer

A specialty kávék elterjedése óta a legtöbben a mindennapok során, az otthonukban is minőségi koffeninforrásra vágynak. Egy profi kávégép beszerzése sokat lendíthet azon, hogy pár perc alatt bárki hobbi baristává avanzsálja magát, bár ennek jelentős anyagi vonzata van.

Az AeroPress megjelenése azonban kedvező ár-érték arányban kínál egy olyan színvonalas lehetőséget, amit ezért a legtöbben az otthoni kávékészítés forradalmának neveznek.

Gyors elkészítési mód, minőségi kávéélmény

Aki igazán rajong a kávéért, pontosan tudja, hogy milyen sok idő kitapasztalni, mekkora mennyiség és milyen ízvilág, pörkölés a számára tökéletes. Mondhatjuk, hogy az AeroPress is személyes igényekből fakadóan születhetett meg, amiért egy mérnök-feltaláló, Alan Adler nem találta a neki megfelelő kávékészítési eszközt és eljárást.

Adler ugyanis egy olyan kávéfőzőre vágyott, amivel egyetlen adag kávét is el lehet készíteni, méghozzá gyorsan, az aromák minőségromlása nélkül. Ennek köszönhetően jött létre az AeroPress, amit a piacon 2005-ben szabadalmaztattak.

Hogyan működik az AeroPress?

Bár eleinte a szakma és a laikus kávérajongók is szpektikusan álltak hozzá Adler találmányához, de az újhullámos kávékészítő eszköz kipróbálása után szépen lassan az összes kétely a feledés homályába merült.

Ugyan egy elképesztő gyorsan és egyszerűen alkalmazható kávéfőzőről van szó, de az eredmény – avagy az általa készített kávé finom íze – minden alkalommal magáért beszélt és beszél még ma is.

best mixer

Kép forrása: Freepik.com

Neve ellenére az AeroPress-szel semmilyen esetben sem főzzük, kizárólag készítjük a kávét: a szerkezet nem áll többől, mint két egymásba csúsztatható hengerből, egy dugattyúból és egy speciális szűrőből.

Ráadásul a használatához nincs szükségünk másra, csupán forró vízre (a legoptimálisabb kávéaromát 80-90 °C vízzel lehet elérni) és a puszta erőnkre, hogy egy szűrőn át tudjuk préselni a kávéőrleménnyel áztatott vizet. Tulajdonképpen így tényleg pillanatok műve alatt jutunk hozzá egy kifejezetten ízgazdag kávéhoz.

Profi ízvilág minden körülmény között

Az AeroPress népszerűsége azóta is töretlen, sőt! Két típusának köszönhetően még az utazások alkalmával sem hagyja cserben a specialty kávék rajongóit. A klasszikus verzió mellett ugyanis kapható az AeroPress Go, ami az eredeti eszköz hordozható kiadása.

Egy speciális tartozékként jár hozzá egy egyedi bögre, amit a “coffee to go” egy újabb alternatívájaként egy műanyag fedéllel le is lehet zárni. Ha tehát a nyaralások során sem szeretnénk lemondani a megszokott kávézási élményről, meg is van a tökéletes megoldás.

best mixer

Kép forrása: Freepik.com

Ezentúl az anyagiak miatt sem kell aggódni, az AeroPress árak napjainkban 10-15.000 forint között mozognak webshoptól és kereskedéstől függően. Igencsak csekély összeg a maximális ízélményért és az állandó elérhetőségért cserébe, nem igaz?

A Best Mixerrel még magasabb szintre emelheted a kávékészítési képességeidet

Nagy jelentőséget tulajdonítasz a minőségi kávékészítésnek? Otthon őrlöd a kávébabot? Akkor csupán egy lépésre vagy attól, hogy magasabb szintre emeld a kávéfőzési tudásodat! Hiába az AeroPress felhasználóbarát kialakítása, a tökéletes aroma megalkotásához a megfelelő kávéfajtára, vízminőségre is szükség van.

Ha szívesen elmélyülnél a részletekben – új recepteket, technikákat is kipróbálnál -, a Best Mixer tanfolyamokon megteheted. A képzéseken csúcstechnológiás környezetben, hobbi-, illetve mester szinten is elsajátíthatod a kávékészítés minden fortélyát. Nézz szét az oktatási kínálatban, és találd meg a neked legszimpatikusabb ajánlatot!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom