erica carnea

Az alpesi erika (Erica carnea) bemutatása, gondozása

erica carnea

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Fabelfroh

Az alpesi erikaalpesi hanga, hússzínű hanga (Erica carnea) a hangák nemzetségébe sorolható, alacsony termetű mutatós örökzöld cserje. Dekoratív növény, mely kiváló választás, akár talajtakaróként ültetjük, akár sziklakerti növényként. 

Díszítőértékét kb. 30cm magas, tömött, bokorszerű megjelenése, tűszerű levelei valamint rózsaszín illetve lilás piros pici, de nagymennyiségű virágzata adják.

Szintén jó választás, azért is, mert virágzási ideje tél végétől tavasz közepéig tart, azaz pont akkor színesíti kertünket, amikor a legtöbb növény téli álmát alussza.

Ültetési helyéül napos, világos vagy félárnyékos helyet válasszunk. Talajok közül a semleges vagy savas kémhatású talaj a megfelelő számára. A többi hangánál jobban tolerálja a meszes talajt, de a kimondottan lúgos talajt nem kedveli.

Virágzási időben rendszeres öntözést igényel, tartsuk földjét nedvesen, a virágzás után kevesebb vízre van szüksége. A nyári melegben és szárazságban szintén meghálálja az öntözést.

Virágzás után célszerű az elnyílt virágú ágait kicsit visszametszeni. Szaporítani dugványozással, bujtással, valamint magról lehet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Fabelfroh

Forrás: Botanikaland

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Örökzöldek