angol muskátli

Az angol muskátli (Pelargonium grandiflorum) bemutatása, gondozása

angol muskátli

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Hermann Luyken

Az angol muskátli (Pelargonium grandiflorum) a hagyományos muskátlinál különlegesebb virágzattal díszítő növény. Levelei és virágzata is eltér rokonáétól.

Szára hamarabb lesz fás, valamint jóval kevesebb virágot is hoz. A levelek zöldek, szélük enyhén cikkcakkos. A virágok lehetnek cirmosak, fehérek, bíbor, lila vagy rózsaszínűek is.

Az angol muskátli valamivel érzékenyebb és kevésbé ellenálló, mint hagyományos társa, ugyanakkor díszítőértéke miatt, mindenképpen érdemes megpróbálkozni a nevelésével.

Elhelyezésére a szélvédett, félárnyékos, világos hely alkalmas. A tűző napot nem bírja, túlságosan erős napsugárzás kiégeti a növényt. Ha tehetjük, több tövet is ültessünk egymás mellé, így rendkívül mutatós színfoltot hozhatunk létre kertünkben.

A nyári időszakban rendszeresen öntözzük a növényt, télen csökkentsük a locsolások számát. Ügyeljünk arra, hogy a víz soha ne álljon a növény alatt. Tápoldatozni hetente egyszer szükséges a nyári időszakban.

Az elszáradt virágokat mindig vágjuk le a növényről, a szárát pedig folyamatosan vágjuk vissza. Szaporítása dugványozással történik.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Hermann Luyken

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények