ausztrál százszorszép

Az ausztrál százszorszép (Brachyscome multifida) bemutatása, gondozása

ausztrál százszorszép

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Hedwig Storch

Az ausztrál százszorszép (Brachyscome multifida) Ausztráliából származó dekoratív, illatos, dús virágzatú egynyári dísznövény. 

Kellemes illatú, lila, fehér vagy rózsaszín színű virágai mellett, az is növeli népszerűségét, hogy nem túl igényes, gondozása során csak néhány dologra kell odafigyelni.

Felhasználása sokrétű, ültethetjük dézsába, balkonládába, de ámpolna virágként is megállja a helyét. Növekedése meglehetősen gyors, viszonylag, hamar eléri 30-50cm magas, elterülő bokor alakú formáját, és méretét.

Szelet jól tűri, elhelyezése során napos helyett válasszunk számára, bár árnyékos, félárnyékos helyen is növekszik. Az ültetéshez balkonnövény földkeveréket, vagy sima virágföldet is választhatunk, a lényeg, hogy tápanyagban gazdag, és jó vízáteresztő képességű legyen.

Az ausztrál százszorszép öntözése során törekedjünk az állandóan nedves környezet megteremtésére, de a pangó vizet kerüljük. Tápoldatozni hetente érdemes. Más munkánk, az elszáradt, elvirágzott növényi részek eltávolításán kívül nem akad.

Szaporítani lehet tavasszal magról 18 fok körüli hőmérsékleten, vagy áprilisban dugványozással. A viszonylag enyhe telet, takarással túléli, a második évre ellenállóbbá válik.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Hedwig Storch

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények