vízkezelés

A rendszeres jakuzzihasználat bizonyítottan rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik. Könnyebbé teszi a stresszkezelést, javítja az alvásminőséget. Sokaknak viszont a rendszeres vízcsere okoz álmatlan éjszakákat. Ez az, ami leginkább a “nemszeretem” feladatok közé tartozik.

De csak akkor, ha nem ismersz olyan eszközöket és praktikákat, amikkel akár egy éven át is tisztán tudod tartani a medence vizét vegyszerek használata nélkül.

Sóbontó rendszer

Sajnos hiába fejlődik egyre jobban a vízkezelés technikája, a legtöbben még mindig úgy gondolják, hogy teljesen tiszta, fertőtlenített vizet csak vegyszeres úton, legtöbbször klórozással tudnak elérni. Ennek az az átka, hogy a gyerekek és érzékenyebb bőrű felnőttek számára ez szinte teljesen ellehetetleníti a kellemes fürdőzést.

A számos kellemetlen mellékhatás, mint a viszkető, kiszáradt vagy kipirosodó bőr megelőzése érdekében tanácsos inkább vegyszermentes megoldásokban gondolkozni.

A Caldera Spas masszázsmedencéi nem csak a kényelmük miatt számítanak csúcskategóriásoknak, hanem a vízkezelést is igyekeztek minél modernebben megoldani. Az Utopia és a Paradise sorozat bármelyik modelljéhez rendelhető a FreshWater sóbontó rendszer, ami pofonegyszerűvé varázsolja a vízkezelést.

Az eljárás lényege, hogy a rendszer egyszerű konyhasóból klórt állít elő, így segítve, hogy a víz hosszan friss és tiszta maradhasson.

Neked is eleged van abból, hogy folyamatosan a víztisztasággal kell bíbelődni? Most vennél jakuzzit, és nem akarsz folyton a vízcserén aggódni? Keresd a Caldera Spas szakértőit, és válassz a csúcskategóriás masszázsmedencék közül, hogy minél kevesebb gondod és több örömöd leld a jakuzziban!

Szűrőtisztítás

A szűrő rendszeres tisztítása sajnos elengedhetetlen ahhoz, hogy a vizet minél kevesebbszer kelljen teljesen lecserélned. A Caldera Spas masszázsmedencék hagyományos papírszűrőkkel vannak ellátva, amik folyamatosan kiszűrik a medencébe esett vagy hurcolt mechanikai szennyeződéseket.

Érdemes tehát a hajszálakat, levéldarabkákat, egyéb szennyező anyagokat rendszeresen letisztítani róla, hogy a szűrő jól tudja végezni a dolgát.

Ezüst-ion fertőtlenítő

Ezt a szerkezetet bármelyik víztisztító rendszer kiegészítéseként lehet – és érdemes is – használni. Az ezüst-ion fertőtlenítő, baktériumölő hatását már az élet számos területén bizonyította, így nem meglepő, hogy eljött az ideje annak is, hogy vízkezeléskor hasznát vegyük.

Az ezüst-ion patront a szűrőbe kell helyezni, hogy onnan egyenletesen kioldódva végezhesse a rábízott feladatot. Alkalmazható bármelyik Caldera Spas medencében.

Előnye még, hogy nem lehet túl- vagy aluladagolni, hiszen a patronból pontosan annyi anyag fog kioldódni, amennyit a medence vizének állapota megkövetel.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom