eper
eper

Kép forrása: Pixabay.com

Az eper a leginkább közkedvelt bogyós gyümölcsök egyike. Azon túl, hogy önmagában fogyasztva, nyersen, aszalva, vagy süteményekhez, gyümölcslevesekhez, tejtermékekhez felhasználva is roppant ízletes, számos előnyös tulajdonsága van.

Antioxidánsokban kimondottan gazdag, emellett C és B6-vitamint, jódot, káliumot, magnéziumot, biotint és rostokat is tartalmaz.

A szervezetre gyakorolt pozitív hatásai közül az egyik legjelentősebb, hogy normalizálja a vércukorszintet, és segít megelőzni a hirtelen megugrását.

Rendszeres fogyasztásával mérsékelhető a koleszterin szint, és megelőzhető az érfalak károsodása. A benne található fitonutriensek gyulladáscsökkentő hatásúak, jótékonyan hatnak a krónikus gyulladásokra.

Egyes források szerint az eper fogyasztása néhány daganatos betegség megelőzésében is szerepet játszhat.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: Házipatika

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik