játék

A kisgyermekkor idején számtalan képesség fejlődik, főleg akkor, ha a gyerkőcöt engedjük szabadon játszani. Ma már sokféle játékszer áll rendelkezésre, így bármely képesség könnyedén fejleszthető. Az építőjátékok különleges helyet foglalnak el a rangsorban, mutatjuk, miért!

Építőjáték 1 éveseknek

Az építőjátékok az óvodáskor kedvelt játékszerei, de ez nem jelenti azt, hogy korábban ne lehetne velük játszani. Jó példa erre, hogy a Compaya társasjátékbolt termékei között már 1 éveseknek való építőjátékot is találunk.

A SmartMax mágneses építők kifejezetten ennek a korosztálynak készültek, ezért a bennük található elemek igen nagy méretűek. Nem kell tehát attól félni, hogy a babák lenyelik a darabokat.

Remek szórakozást nyújtanak a kicsiknek a színes, látványos építőelemek, melyek egymással is szabadon kombinálhatók. A mágnesesség igazán vonzó, és a SmartMax játékok segítségével ez a tulajdonság könnyen megismerhetővé válik a pici gyerekek számára is.

Kiválóan fejleszthető a készletekkel a szem-kéz koordináció, de a térlátás és a kreativitás is. Ezek olyan építőjátékok, melyeknek később is nagy hasznát lehet venni, óvodás-, sőt iskoláskorban is lehet velük játszani.

Miért szeretik annyira az építőjátékokat a gyerekek?

Sokakban felmerülhet a kérdés, melyik az a játékfajta, amellyel minden korban tudnak játszani a gyerkőcök. Nos, az építőjátékok tipikusan ilyenek, hiszen ahogy látható, már 1 éves korban is elérhetők, de nem ritka, hogy még a 10-12 évesek is örömmel állnak neki létrehozni valamit építőelemekből.

A leghíresebb építőjáték még mindig a legó, de sokan szeretnének újdonságokat is adni gyermekük kezébe. Ez egy nagyon jó gondolat, hiszen a konstruáló játékok terén bőséges a kínálat.

A gyerekek minden olyat szeretnek, ahol részekből egészet kell létrehozni, alkotni valamit a meglévő elemekből. Ehhez sokszor fantázia és kreativitás is szükséges, de ettől olyan élvezetes minden építőjáték!

Az is nagyon jó, hogy az elkészült remekműveket ki lehet tenni a gyerekszoba polcára, és még hetekkel később is meg lehet csodálni. Az építés során a gyerekek önbizalma is fejlődik, hiszen sok dicséretet kapnak érte, ha egyedül alkotnak valamit.

További hasznos építőjátékok gyerekeknek

A Compaya építőjátékai között nemcsak az 1 éveseknek találunk hasznos termékeket, hanem a nagyobbak számára is. Nagyon népszerűek például a Clics építőkészletek, melyből szinte bármit létre lehet hozni. Érdekessége e játékoknak, hogy az elemek összekapcsolás után is mozgathatók.

A GeoSmart is egy mágneses építőjáték, főleg az 5 éven felüliek kedvelik. A szettekben különböző geometriai formákat találunk, ezekből lehet építeni autót, holdjárót, ufót, űrkamiont is többek között. Az egyedi alkotások készítése közben fejlődik a logika, a képzelet és a kézügyesség is.

Az építőjátékok megléte fontos, minden gyerekszobában ott a helyük, hiszen már babakortól kezdve használhatóak, és még évek múlva is előkerülnek, ha a gyerkőc egy kis kikapcsolódásra vágyik.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom