infrafűtés

Mitől válik igazán kecsegtetővé a modern elektromos fűtés? Attól, hogy kíméli a pénztárcákat. S nemcsak a beszerzés pillanatában. Valójában az egy nagyon elhanyagolható tényező, hogy mennyibe kerül az adott rendszer.

A fő kérdés, hogy mennyit fogyaszt? Hiszen ezen a kiadási területen lehet rengeteget megtakarítani, ha és amennyiben az adott infrastruktúra ezt lehetővé teszi.

A modern elektromos fűtés egyetlen variációja az infrafűtés?

Nem, korántsem. Radiátorokról, konvektorokról, kazánokról, hősugárzókról egyaránt beszélhetünk, sőt az infrapanelekről sem érdemes a kategórián belül megfeledkezni. Nem arról van tehát szó, hogy nem léteznek egyéb alternatívák.

Nagyon is széleskörű a választék. Viszont az sem ok nélkül való, hogy az infrafűtés kerül folyamatosan a figyelem és az érdeklődés célkeresztjébe. Még szakmai szemmel is. Hiszen vitán felül álló tény, hogy ez a fűtési rendszer kínálja a legtöbb érzékelhető pozitívumot.

Hogy melyek a legjelentősebb előnyei?

Annyi jó tulajdonsága akad, hogy nehéz kiválasztani a legfajsúlyosabbakat.

Az biztos, hogy pénzügyek terén minimum duplán megtérülő befektetés. A beruházása sem terheli meg nagymértékben a költségvetést, és ami a használatát illeti, nos maximálisan energiatakarékos. Az intelligens szabályozási rendszerrel ellátott infrafűtés nem pazarolja az elektromos áramot, egyetlen másodperc erejéig sem.

Amúgy pedig az infratechnológiának köszönhetően a hőmérséklet jelentős felmelegítésére nincsen szükség, mert a sugarak alacsonyabb hőfok mellett is jó közérzetet, érezhető melegséget biztosítanak. Így a működtetéssel összefüggő kiadások tovább mérsékelhetőek.

Ami a beépíttetést jelenti bonyodalmakkal egyáltalán nem kell számolni. A legtöbbet keresett burkolatok, mint például a laminált parketta vagy a hajópadló, nem okozhatnak fejfájást.

Mennyezetbe, padlóba, falba egyaránt beszereltethető. Ráadásként vizes helyiségekben is nagyszerűen teljesít. A közbenjárásával idővel még az átnedvesedett falak kiszáradásában is joggal reménykedhetünk.

Az infrafűtés sugarai károsak az egészségre?

A legkevésbé sem. Az infrafűtés, a modern elektromos fűtés sugárzása konkrétan támogathatja az emberi szervezet működését, ráadásul a sugarakról bebizonyosodott, hogy antibakteriális hatásúak.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert