kerti tó

Aki próbált már egy kertet igazán látványossá és széppé tenni, az tudja, hogy legalább annyira nehéz, mint egy lakást berendezni – nem véletlen, hogy a kertrendezés is egy külön szakma. Persze szakértői segítség nélkül is ki lehet alakítani lenyűgöző külső tereket, csak néhány jó ötlet kell hozzá, meg persze némi elszántság a megvalósításhoz.

Ha nagy hely áll rendelkezésedre, megfontolhatsz olyan megoldásokat is, amik helyigényesebbek. Ilyen lehet például egy kerti tó kialakítása: ez igazi éke lehet a kertednek, ha mindent jól csinálsz a telepítés során!

Milyen tavat is szeretnénk pontosan?

Amikor azt mondjuk, kerti tó, valószínűleg mindenki szemei előtt más jelenik meg. Kisebb-nagyobb tavacska, halakkal vagy halak nélkül, esetleg látványos tavirózsákkal… rengeteg a lehetőség. Éppen ezért, először arra a kérdésre kell választ találni, hogy mit is szeretnénk pontosan.

Mert nem mindegy, hogy csak egy egészen kis tavacskát pár növénnyel, vagy egy olyat, amiben halak is boldogan tudnak élni. Utóbbi már alapjáraton lényegesen nagyobb, és több tényezőre kell odafigyelni, hogy a halak életben is maradjanak.

Sajnos a dolog nem olyan egyszerű tehát, hogy kiásunk egy megfelelő méretű gödröt, majd feltöltjük vízzel, és telepítünk bele pár halat meg növényt – ezekből legfeljebb sáros szúnyogkeltetők lesznek. Vagy hosszas utánajárásra van szükség, vagy érdemes profi segítségét kérni.

Kész tervekkel kérjünk segítséget!

Legjobb, ha előre kitalálunk mindent, amit csak lehet: mekkora legyen a tó, mi legyen benne, és hogyan szeretnénk díszíteni a környezetét. Mindehhez nagyon szép képeket lehet találni az interneten, amik inspirációnak tökéletesek, így hamar össze tudjuk rakni fejben a saját kerti tavunkat.

Amennyiben megvan a konkrét elképzelés, fordulhatunk erre szakosodott céghez, mint a koimania.hu, aki megvalósítja, amit megálmodtunk.

Ha azonban rá tudjuk szánni az időt és a munkát, magunk is megbirkózhatunk a feladattal. Utóbbi esetben mindennek igyekezzünk több forrásból utánanézni, esetleg tapasztalt ismerőstől kérjünk segítséget, hogy biztosan ne rontsunk el semmit – és persze a karbantartási, gondozási tippekről se feledkezzünk meg!

Ha pedig minden elkészült, nincs más hátra, mint élvezni a csodás látványt a kertünkben.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert