babaszoba

A babavárás minden család életében izgalmakkal teli időszak. Az új családtag érkezését sok tervezés, hetekig, hónapokig tartó készülődés előzi meg.

A babaszoba kialakítása is nagy gonddal történik, ám amikor megszületik, úgy rohannak az évek, hogy csak azt vesszük észre, hogy óvodába készülődik és kinőtte a kiságyát. Ilyenkor érdemes a gyermek életkorához és igényeihez alakítania szobáját.

Mire lesz szükség az új berendezéshez?

A gyerekszoba olyan a picinek, mint nekünk a dolgozószoba. Amikor berendezzük a baba szobáját, célszerű olyan kiegészítő bútorokat választani, amelyek később is megfelelőek lesznek, ha már ovis lesz a kicsi.

Az ágy helyett is érdemes most már normál méretű ágyat vásárolni, amit leesésgátlóval biztonságossá kell tenni. Amennyiben lehetőség van rá szüksége lesz egy asztalra és székre is a kreatív munkához.

Segítsen a gyerek is a tervezésben!

Egy gyerekszoba a kreativitás kuckója is, ezért amikor át szeretnénk rendezni, bíznunk kell a kicsi fantáziájában is és be kell vonnunk a tervezésbe. Kezdjük a festéssel és vegyük figyelembe a gyermek kedvenc színét, hogy milyen árnyalatú falak között érezné jól magát.

Az ovisok ugyanis már nem biztos, hogy a kéket vagy a rózsaszínt helyezik előtérbe. Tervezzük meg együtt, hogy hova kerüljenek a játékok, milyen kiegészítőket szeretne még a kuckójába. Az ovisok már nagyra értékelik, ha számít a véleményük.

Legyen külön játszóhely és pihenőhely is

Amikor elterveztük, hogy hogy nézzen ki az óvodás szobája jó, ha meghatározzuk előre, hogy hol lesz a pihenés és hol a játék helye, hogy elkülönülhessen a két tevékenység. Aztán nemsokára elérkezik az iskolás időszak, amikor újra újabb igények merülnek majd fel.

A különböző méretű tárolók nagy hasznunkra lehetnek, egy hosszú nap végén gyorsan el lehet tüntetni a játékok halmazát, amiben az óvodás már ügyesen tud segíteni. Az apróbb játékokat, amelyek elfértek egy tárolóban, felváltják a nagyobb helyigényű dolgok, mint egy játékkonyha vagy egy autópálya.

Amikor óvodába kerül egy gyermek, szüksége lesz az alváshoz ovis szettre, amit otthonról kell vinni az oviba. A szett ovisoknak paplanból és párnából áll, kedves, vidám színekben. Ágyneműhuzat nem kell rá, jól szellőzik és kellemesen melegít.

Összegezve

Egy gyermek érkezésére az egész család nagy szeretettel készül, berendezik a szobáját, megvásárolják a ruháit. Aztán a születése után egyszer csak óvodába kerül és egy egészen új környezetre lesz szüksége a szobáján belül.

Kinőtte a babaszobát és szüksége van egy óvodás szobára, amit az ő bevonásával biztosan sikeresen át lehet tervezni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom