szerszámok

A minap egyik reggel kihúztam otthon a kedvenc komódom alsó fiókját. Már nem vadonatúj, de antiknak sem lehet még a legnagyobb jóindulattal sem nevezni ezt a nagyon praktikus sötét fenyő bútordarabot.

Történt ekkor, hogy valami miatt nem tudtam visszanyomni teljesen a fiókot. Mivel sietnem kellett éppen, annyiban is hagytam. Ha nyitva marad, senkit sem fog zavarni napközben, legfeljebb a macska örül majd, mert felfedezheti a számára ismeretlen izgalmas dolgokat.

Persze egész nap az eszemben járt ez a kis reggeli malőr. Nem szeretem ugyanis a megoldatlan problémákat. Számba vettem, hogy mi lehet a baj és azt is, hogyan lehet majd azt esetleg házilag orvosolni.

Profiknak és laikusoknak is

Hiszen minden valamirevaló háztartásban van pár szerszám, amelyekkel a kisebbfajta hibákat kijavíthatja az ember fia vagy akár még az ember lánya is. Hiszen sok otthoni probléma kijavításához nem kell még hobbi barkács mesternek sem lenni, pláne nem profinak.

Mindannyiunknak érdemes tehát életünk során legalább egy szerszámkészletet beszereznünk. Sokkal jobban járunk ugyanis, ha először ezekkel próbálkozunk, mintha nyomban a regisztereket bújnánk és a gyorsszolgálatot hívnánk ki.

Kifizetődőbb, ha beszerzünk egy praktikus, jó minőségű és a legszükségesebb darabokból álló szerszámkészletet. Ezekben egyben megtalálhatók azok a szerszámok, amikre szüksége lehet egy barkácsolónak vagy az otthon kényszerűségből szerelőnek is.

Praktikusan összeállított készletek

Jómagam a Black Szerszám weboldalán találtam meg azt a szerszámkészletet, amellyel azóta már nem jelentenek gondot a bevezetőben leírt helyzetek sem. Feltenni a falra egy képet vagy meghúzni a csavarokat egy rakoncátlankodó bútorban? Összeszerelni egy egyszerűbb berendezési tárgyat?

Persze, hogy nem jelent már problémát. Nem kell keresgélni az egyes darabokat, mindennek külön helye van a készlethez járó dobozban. Jól átlátható, igazán praktikusan és áttekinthetően tárolhatók benne az eszközök.

A puhatappancsos nagy bánata

Számos nagyon hasznosan összeállított szerszámkészletet ismerhettem meg, miközben keresgéltem a nekem leginkább megfelelő ideális darabot. Vannak a praktikus kompakt BIT készletek, tele különféle típusú és számú toldalékkal, bitekkel, amelyeket különböző javítási és csavarozási munkákhoz lehet kiválóan használni.

A csavarhúzó készletekről külön kötetet lehetne írni, hiszen nem mindegy, hogy egy csavarnak milyen feje van. Hatlapfejű vagy hengeres fejű, illetve belső kulcsnyílású vagy sem? Ha nem a megfelelő szerszámmal „esünk nekik”, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk kellően meghúzni őket.

Vagy még el is ronthatjuk a kiképzett hornyot a fejükön. A villáskulcs és imbuszkulcs készletek pedig nagyon jó szolgálatot tehetnek a kerékpárok, valamint a bútorok szerelésénél.

Erről igazán a macskám tudna mesélni. Nagyon szomorúan nézte, mikor megszereltem a komódot este.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom