Perui túra

Mindig is vágytál arra, hogy a Machu Picchu tetejéről csodáld a napfelkeltét, de nem kedveled a turista tömeget? Vonzz a rejtélyes inka történelem, de nincs elég tapasztalatod az utazásszervezésben, és félsz az adminisztratív kihívásoktól? Akkor neked a legmegfelelőbb egy profin megszervezett kalandos utazás, mely során felfedezheted a perui tájakat és kultúrát.

Bakancslistás helyszín

Peru csodálatos meseszerű világa sokakat vonz. Az inkák hagyatéka naponta okoz meglepetéseket, építészetük, történelmük varázslatos. Az ország sokszínűsége magával ragadó, így érdemes előre megszervezett túrán részt vennünk, mely két hét alatt autentikus élményekkel gazdagítja életünket.

A WanderWell vagány perui túrája azoknak ajánlott, akik kerülik a tömegek által látogatott helyszíneket, inkább maguk fedeznék fel az eldugott útvonalakon a látványosságokat.

Fontos tudnunk, hogy az ilyen típusú túrákhoz bizonyos állóképességgel rendelkeznünk kell, hiszen a többnapos, magaslati körülmények között haladó útvonalakon a sportos fizikum elvárás. Ezt figyelembe véve biztosan kellemesen fog telni a kéthetes, izgalmas kaland.

Miért Peru?

Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb országaként, a hajdani inka birodalom központjaként meghatározó a régióban. A XXI. században virágzó gazdasága vonzóvá teszi a látogatók számára. Napjainkban a túrázók jó minőségű szállodákkal, belföldi repülőjáratokkal találkozhatnak, ezzel is komfortossá téve a kalandos utazást.

A Föld második legmélyebb kanyonjának megismerése azoknak lehet izgalmas, akik imádják a természetet. Az égen repkedő kondorkeselyűk látványa, a mélységbe való leereszkedés érdekes kihívást jelent bárkinek. A kanyon aljára érve pedig a megkönnyebbülést érezhetjük, amikor az ott található oázisokban kényelmes bungallókban, termálfürdőben pihenjük ki a túra fáradalmait.

Machu Picchu kihívásai

A kecsua nyelven Öreg csúcsként ismert inka romváros izgalmas és festői egyben. Az Andok hegyvonulatai között található, szinte alig megközelíthető helyen. A perui látogatások során általában nem az első napokban érdemes felkeresni ezt a helyet, hiszen aki gyalog szeretné a távot megtenni, annak akklimatizálódnia kell a helyi körülményekhez, és érdemes jó erőnléttel rendelkezni.

Jó döntés, ha a turisták által kevésbé látogatott Salkantay ösvényt választjuk a Machu Picchuhoz vezető útvonalnak, mert bár itt kevesebb kirándulóval fogunk találkozni, de annál szebb helyeken vezet végig az út. A nagy szintkülönbségekkel rendelkező ösvényen párás és meleg időjárásban, szinte dzsungelsűrűségű növényzetben kell megtenni a több kilométeres és -napos gyalogtúrát.

A három nap gyaloglás végén azonban minden pénzt és erőfeszítést megér a látvány, amikor a napfelkeltét már a Machu Picchun nézhetjük végig. Természetesen a túrán megismerhetjük az inka kultúra és építészet néhány érdekes momentumát, így a történelmi levegőt magunkba szívva új ismeretekkel is gazdagodunk.

Kép forrása: Getty Images

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom