horgászat

A bakancsok, cipők, papucsok beszerzése miért legalább annyira lényeges kérdés egy horgásznak, mint például a botok, orsók vagy a csalik kiválasztásának a feladata? A tudatos válaszadáson több is múlik, mint gondolnánk. Ezért szenteltünk külön bejegyzést a témakörnek.

Milyen bakancsok, cipők, papucsok passzolhatnak a horgászatok jellegéhez?

Olyanok, amelyek nem kényesek a sárra, napsütésre és intenzív terhelésre. Nem mennek tönkre egykönnyen, miközben kényelmet és tartást tudnak biztosítani a lábnak vagy a lábfejnek, függetlenül a vízpart terep viszonyaitól.

A TackleBait.hu horgász webáruház horgász bakancsok, cipők, papucsok elérhető arzenálja is tökéletesen passzol azokhoz a körülményekhez, amik fogadhatják az embert a vízparton. Ez a színekben is látszik, hisz a rikító változatok helyett inkább a terepszínű változatok dominálnak.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni az anyagminőség fontosságát. Peca közben az ember jön-megy, sokszor nem néz a lába elé, árkon-bokron-kövezésen kel át a halfogásért. Akármilyen lábbeli ezt az extrém terhelést nem bírná sokáig.

A lábbeli kiválasztásának legfontosabb támpontjai horgászatra készülve

Az egyik megkerülhetetlen faktor értelemszerűen a szezonalitás. Télen vagy késő ősszel a bakancs, szolidabb időjárásnál és terepen a kényelmes cipő, a nyári tikkasztó melegben pedig a papucs adhat komfortot a lábnak, illetve vele együtt a horgásznak.

Aztán ott van a méret kérdése is. Hidegebb időben viselt bakancsoknál vagy cipőknél érdemes lehet akár egy mérettel nagyobbat választani. Így a lábbeli akkor sem fog szorítani, ha a hideg elleni védekezés jegyében vastag vagy dupla zoknit húzunk.

Apropó, hideg! A polar jelleg vagy a nedvesség ellen hatásos technológia igencsak sokat jelenthet a bakancsok esetében. Ahogyan a vastag talp is, ami a göröncsös terepen vagy a meredek kövezéseken is komfortos közlekedést tesz lehetővé.

Néhány tipikus darab, ami sok horgász felszerelésének nagy kedvence

Bojlis horgászoknál nagy kedvenc a speciális papucs. Aminek kellően vastag a talpa és adott esetben a sarokhoz is rögzíthető. Ezáltal kényelmesen besétálhatunk velük a térdig érő vízbe, például amikor életünk halát engedjük vissza, netán épp fárasztunk.

A pergetés elszánt fanatikusainak pedig a klasszikus pergető bakancs lehet a nagy kedvencük. Amelyet viselve a láb akkor sem izzad meg, és nem fázik, amikor egy-egy nap során több kilométernyi cserkelő pecát sikerül teljesíteni.

Jöhet eső, óriási dagonya a parton vagy akár hó is, egy masszív és rétegelt lábbeli valósággal aranyat érhet a vízparton. Éppen ezért minden forintot megér az, amit a beszerzésbe invesztál az ember.

Be kell ugyanis látni, hogy a halfogás akkor az igazi, ha közben komfortosan érezzük magunkat. Sőt, ha a hideg vagy a meleg miatt diszkomfort lép fel, akkor már nem tudunk a peca eredményességére sem koncentrálni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom