bérszámfejtés

A bérszámfejtés Budapest területén is könnyen elérhető, sok esetben könyvelő irodák által nyújtott szolgáltatás. Talán úgy gondolunk erre a területre, mint egy egyszerű adminisztratív kötelezettségre, amelyet néha talán felesleges tehernek is érezhetünk a vállalkozásunk életében.

Pedig a bérszámfejtés komoly feladat, amely magában foglalja a munkaadó és a munkavállalók valamennyi jövedelmével, munkabérével kapcsolatos adózási és járulékfizetési kötelezettség teljesítését, a betegszabadság esetén a munkavállalót megillető táppénz számfejtését és rengeteg, a munkavállaláshoz kapcsolatos teendő elvégzését.

Milyen feladatokat jelent a bérszámfejtés Budapesten?

A bérszámfejtés Budapest területén olyan feladat, amelyet nagyon gyakran könyvelőirodák végeznek: nem véletlenül, hiszen tárgyában is hasonló (de nem azonos!) szolgáltatásról beszélünk, valamint mind a kettő terület szinte ugyanazokat a készségeket igényli.

Ezek közé tartozik a jogszabályok naprakész ismerete és nyomon követése, valamint a szükséges adminisztratív jellegű feladatok elvégzése. Ez pedig a felkészültségen túl megköveteli a precizitást és a pontosságot is.

A bérszámfejtő végez szinte minden munkabérekkel és azok kiszámításával, kifizetésével együtt járó adminisztrációt. Összegyűjti és nyilvántartja az ezzel kapcsolatos legfontosabb adatokat, például a betegszabadság idejét, az erre az időre a munkavállalót megillető bért, illetve a munkáltatót terhelő fizetési kötelezettségeket.

Emellett kapcsolatot tart fenn a különböző hatóságokkal, hivatalokkal. Az adóhatóság részére például havonta elküldi a járulékbevallásokat, esedékességkor elvégzi a biztosításra kötelezettek bejelentését és kijelentését, illetve biztosítja a szükséges statisztikákat a Központi Statisztikai Hivatal részére.

Elvégzi a kilépő dolgozók elszámolását, elkészíti számukra a szükséges bizonylataikat, igazolásaikat. Persze most csak a legfontosabb teendőket gyűjtöttük össze röviden, emellett rengeteg más, akár eseti jellegű feladat is felmerülhet, például időközi kifizetések vagy jutalmak, amelyekkel kapcsolatban szintén szükségünk lesz a bérszámfejtő Budapest területén biztosított szaktudására.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom