bohócvirág

A bohócvirág (Mimulus x hybridus) bemutatása, gondozása

bohócvirág

Kép forrása: Flickr / Szerző: J Brew / Licence: CC BY-SA 2.0

A bohócvirág (Mimulus x hybridus) hazánkban egynyáriként nevelt, eredeti otthonában Észak-Amerika nyugati területein gyakori évelő, mely kifejezetten érzékeny a fagyra, és egyéb tényezőkre is.

Bokros növekedésű, nagyjából 25cm-t elérő dísznövény, mely sárga, narancssárga, rózsaszín, piros, és a különféle hibridek kitenyésztése következtében egyéb színezetű tölcsér alakú virágokkal díszít.

A túlságosan erős napsütésre, valamint a kiszáradásra is kényes, ezért olyan helyet válasszunk számára, ahol a talaj jó vízáteresztő képességű, és a tűző naptól is védettséget élvez.

Ha nem biztosítjuk számára a megfelelő feltételeket, a növény legyengül, és fokozottan veszélyeztetheti a takácsatka, levéltetű valamint a lisztharmat is. Az elhervadt virágzatot rendszeresen távolítsuk el, ez nemcsak esztétikai kérdés, mivel a virágzás is serkenthető ily módon.

Szaporítani magvetéssel lehet tavasszal, ahhoz, hogy a magok csírázzanak 20-25fok körüli hőmérséklet szükséges, valamint fény, ezért a magokra, ne kerüljön földréteg. A palántákat a fagyok megszűnte után ültethetjük ki szabadföldbe.

Kép forrása: Flickr / Szerző: J Brew / Licence: CC BY-SA 2.0

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények