bolyhos napfénykóró

A bolyhos napfénykóró (Streptocarpus saxorum) bemutatása, gondozása

bolyhos napfénykóró

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Avi1111

A bolyhos napfénykóró vagy fokföldi kankalin (Streptocarpus saxorum), egy nagyon mutatós, virágokkal is díszítő ámpolna növény.

Díszítőértékét, a hosszú, kecses szárakról lelógó lila virágok, valamint a friss zöld színű, húsos, szőrös levélkék adják. Mutatós virágait április-május környékén hozza.

Rendszeres öntözést igényel a melegebb időszakokban, túlöntözni azonban nem kell. Ügyeljünk rá, hogy szobahőmérsékletű, lágy vízzel locsoljuk. Télen kevesebbet öntözzük.

Elhelyezéséhez kellemesen meleg és világos, de nem tűző napos helyet válasszunk. A telet hűvösebb helyen kell töltenie. A szép fejlődéshez, és virágzáshoz rendszeres tápanyag utánpótlást is biztosítanunk kell számára, tápoldatozás formájában. Ősszel és télen nem szükséges tápoldatozni.

Ha túl nedvesen, vagy túl szárazon tartjuk a földjét, azt barna levélperemekkel jelzi. Ha túl száraz a helyiség levegője ahol tartjuk, tripszek, takácsatkák és levéltetvek is megtámadhatják. Gondoskodjunk a kellemesen párás környezetről, párásítsunk!

Ha szeretnénk tavasszal átültetni, ültetéséhez laza szerkezetű, tőzeges virágföldet válasszunk!

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Avi1111

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények