borostyánarália

A borostyánarália (Fatshedera lizei) bemutatása, gondozása

borostyánarália

Borostyánarália (Fatshedera lizei ‘Angyo Star’) / Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

A borostyánarália (Fatshedera lizei) az aráliafélék családjába tartozó tenyésztés eredményeként létrejött növény, mely kiváló árnyéktűrő képességgel rendelkezik.

A félárnyékos, vagy világos helyet kedveli, kivételt a Variegata változat (világos levélszélű) képez, amely állandó világos helyet igényel.

Évenát szobahőmérsékleten tartsuk, az idősebb példányok az alacsonyabb hőmérsékletet is elviselik, télen kissé alacsonyabb hőmérséklet az ideális. Meleg téli hely esetén, gondoskodjunk a párásításról.

Az öntözés során tavasztól őszig tartsuk egyenletesen nyirkosan földjét, télen kevesebbet öntözzük hűvös helyen, meleg hely esetén több vizet kaphat, és gyakori permetezést igényel. Tápanyagot kéthetente kapjon márciustól augusztusig.

Átültetni a fiatal példányokat szükséges, minden évben tavasszal, az idősebb növényeket csak akkor, ha kinőtték a cserepet. Az ültetés C virágföldbe történjen. Azért, hogy a növény bokros legyen, a hajtásokat vágjuk vissza 1/4-el.

Szaporítása történhet moházással, vagy augusztusban fej vagy szárdugvány vízben vagy ültetőközegben való gyökereztetésével.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények