bugás hortenzia

A bugás hortenzia (Hydrangea paniculata) bemutatása, gondozáa

bugás hortenzia

Kép forrása: Pixabay.com

A bugás hortenzia (Hydrangea paniculata) rendkívül mutatós lombhullató cserje, mely Kína és Japán területén őshonos. Díszét fehér, majd később rózsaszín árnyalatú bugás virágai adják.

A kimondottan látványos, kúphoz hasonló formájú bugás virágok a nyár második felében, valamint az ősz legelején nyílnak.

A kb. 3-4méter magas növény dús lombozatát, üde zöld színű kerekded, kissé hosszúkás levelek alkotják. Területek határolására, valamint szoliter növényként ültetve is jól alkalmazható.

A bugás hortenzia ellenálló növény, elviseli a városi kedvezőtlen klímát, valamint a téli fagyokat is. Ültetési helyéül félárnyékos és világos helyet is választhatunk. Talajok közül leginkább a jó vízáteresztő, tápanyagban dús talajokat részesíti előnyben. Kedveli a kissé nedves földet, ezért érdemes rendszeresen öntözni.

A Hydrangea paniculata ‘Vanille Fraise’ bemutatása röviden:

Tavasszal vissza kell metszeni, mivel az új hajtásokon fejlődnek a virágok. Betegségekre nem érzékeny, kártevők közül a takácsatka és a levéltetű néha felbukkanhat. Szaporítani zölddugvánnyal lehet.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Lombhullató fák, cserjék