tavasz

Kép forrása: Pixabay.com

A melegrekord ugyan nem dőlt meg, de az ország északnyugati és délkeleti területei között csaknem 15 Celsius fokos hőmérséklet-különbséget mértek szerdán – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A különbség oka, hogy míg az ország nagy része fölé szinte zavartalan napsütés mellett meleg levegő áramlott dél felől, addig a tőlünk nyugatra húzódó frontrendszer hatására az Alpokalja és a Kisalföld térségébe hidegebb levegő érkezett, valamint be is felhősödött az ég.

A március 22-i maximumhőmérsékleti rekord 27 fok, amelyet 1974-ben Pátyodon mértek. Ettől csak 1,2 fokkal maradt el a szerdai legmagasabb hőmérséklet, amelyet Dombegyházán mértek – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint csütörtökön délelőtt alapvetően napos idő várható, ugyanakkor főként az északi, északkeleti országrészben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 4-10, a legmagasabb 18-24 fok között valószínű.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Zöld Zóna