csíkos kecskerágó

A csíkos kecskerágó (Euonymus europaeus) bemutatása, gondozása

csíkos kecskerágó

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Slava pogr

A csíkos kecskerágó (Euonymus europaeus) kb. 5-6 méteres maximális magasságot elérő lombhullató cserje, mely főként lombszíneződésével, valamint élénk színű termésével lehet kertünk éke.

Ősszel, piros, sárga és narancssárga színben játszó levélzetét, zöld színű, kerekded, fényes felületű levelek alkotják. Pink, ritkább esetben bézs színű termésével, ősszel, valamint a lombhullás után díszít. Termése, és a növény többi része is mérgező.

A csíkos kecskerágó nem túl igényes, egyszerűen nevelhető növény. Ültetési helyéül, világos és félárnyékos helyet egyaránt választhatunk. A teljes árnyékot is elviseli, de ott kevésbé tűnik ki őszi lombszínével. Talajok közül a jó vízáteresztő talajtípusokat kedveli leginkább.

Rendszeres öntözésről a fiatal példányok esetében kell gondoskodni. Metszeni nem szükséges, elég csak a beteg vagy elpusztult ágakat levágni.

Betegségekre nem érzékeny, kártevők közül a kecskerágómoly és a levéltetű említésre méltó. Szaporítása félfás dugvánnyal, valamint magvetéssel is történhet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Slava pogr

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Lombhullató fák, cserjék