csüngő verbéna

A csüngő verbéna (Verbena hybrida ‘Tapien’) bemutatása, gondozása

csüngő verbéna

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Forest & Kim Starr

A csüngő verbéna (Verbena hybrida ‘Tapien’) rendkívül dekoratív dísznövény, a verbéna egy balkonládába és ámpolnába ültethető változata. Aláhulló hajtásain májustól az ősz elejéig hozza illatos virágait.

Gazdag színválaszték jellemzi, a sárga kivételével szinte minden színárnyalatban előfordul. A csüngő verbéna gondozása nem különösebben nehéz. Elhelyezéséhez világos, vagy tűző napos helyet egyaránt választhatunk mivel fényigénye magas.

Ültetéséhez válasszunk a balkonnövények számára összeállított balkonnövény földkeveréket. Vízigénye közepes, emiatt rendszeres, mérsékelt öntözést igényel.

A verbéna szaporítása

Palántákat beltérben már februártól kezdhetünk nevelni, melyeket a fagyveszély elmúltával lehet kiültetni a szabadba, egymástól kb. 25cm-es tőtávolságra.

Töltsünk lazább szerkezetű földet szaporító ládába, és vessük el a magokat. Elég őket éppen csak takarni. Öntözzük meg a vetést, gondoskodjunk a mérsékelt nedvességről a későbbiekben is.

Néhány hét elteltével tűzdeljük a fiatal növényeket külön-külön cserépbe, majd a fagyveszély elmúltával májusban ültessük el őket végleges helyükre.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Forest & Kim Starr

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények