fehér ház

Kép forrása: Pixabay.com

Az amerikai környezetvédelmi hivatal vezetője szerint Donald Trump új elnöki rendelet kiadására készül, amelyben eltörli Obama elnöknek a globális felmelegedés csökkentését célzó eddigi intézkedéseit.

Scott Pruitt, oklahomai politikus, a környezetvédelmi hivatal elnöke az ABC televíziónak adott interjújában közölte a Fehér Ház terveit. Pruitt elmondása szerint Donald Trump kedden aláírja az új elnöki rendeletet, amelyben eltörli az Obama-kormányzat Tiszta Energia Tervét, amely szabályozta a káros üvegházhatású gázok kibocsátását és korlátozta a szénerőművek működését.

Ezt a rendelkezést az Obama-adminisztráció 2015-ben hozta, ám egy szövetségi fellebbviteli bíróság döntése alapján tavaly felfüggesztették, mert a rendeletet megtámadta a szénerőművek működtetésében érdekelt több szövetségi állam, és mintegy száz vállalat.

Scott Pruitt szerint Trump elnök szándéka az, hogy ismét beindítsa a szénbányászatot s ezzel  munkahelyeket teremtsen egyes vidékeken, egyúttal csökkentve az áramárat. Barack Obama intézkedésének támogatói viszont azzal érvelnek, hogy így elvész  több ezer,  az úgynevezett tiszta energiához köthető állás.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Környezetvédelem