dúsvirágú gyöngycserje

A dúsvirágú gyöngycserje (Exochorda x macrantha) bemutatása, gondozása

dúsvirágú gyöngycserje

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Wouter Hagens

A dúsvirágú gyöngycserje (Exochorda x macrantha) az egyik leggyakoribb gyöngycserje hibrid, mely kb. 2-2,5 méteres maximális magasságot érhet el.

Díszítőértékét a kissé íves hajtásokon pompázó, hófehér virágai adják. Az áprilistól nyíló, fehér, fürtös virágok igazán pompás látványt nyújtanak. A növény levélzetét kerekded, világoszöld levelek alkotják, melyek ősszel sárga színűre színeződnek.

Nemcsak virága, a dúsvirágú gyöngycserje termése is mutatós. Az őszre kialakuló termések barnáspiros színűek, csillagra emlékeztetőek. Mivel nem túl nagy növény, ezért azok is bátran ültethetik, akiknek viszonylag kis kert áll rendelkezésükre.

A dúsvirágú gyöngycserje nem túl kényes, a betegségekkel és kártevőkkel szemben is ellenálló növény. Ültetési helyéül világos, vagy napos ültetési helyet válasszunk. A talaj típusára nem kényes, de a szélsőségeket nem szereti, ne ültessük túlságosan lúgos, vagy kötött talajba.

Vízigénye idős korában alacsony, a fiatalabb növényeket célszerű mérsékelten öntözni. Amennyiben metszésre van szükség, azt a virágzás utánra kell időzíteni. Szaporítani dugványozással lehet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Wouter Hagens

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Lombhullató fák, cserjék