sport

A modern korban egyre kevesebben végeznek fizikai munkát. Egyre inkább a gépesítés felé megyünk el. Ez nagyon kényelmes, viszont ezzel sok embernél a testmozgás is teljesen kimarad.

Ráadásul a home office is kezd egyre népszerűbb lenni, így vannak, akik egész nap gyakorlatilag otthon ülnek. Fontos odafigyelni egészségi állapotunk fenntartására, amelynek a rendszeres mozgás elengedhetetlen része.

Nem áll mindig kellő idő a rendelkezésünkre, hogy lejárjunk edzőterembe. Ráadásul a pandémia alatt nem csak az idő függvényével kell számolnunk. Mit tehetünk ilyenkor?

Valójában nagyszerű alternatívák állnak rendelkezésünkre. A modern gyártástechnológia révén egyre olcsóbban, szinte bárki számára elérhető áron vehetünk kondigépeket otthonra.

Milyen kondigépet válasszunk?

Két fontos eleme van a megfelelő edzésnek: az izmok karbantartása és fejlesztése, valamint a kardió. Előbbihez remek ötlet pár súlyzó beszerzése. Az kardióedzéshez pedig olyan gépek javasoltak például, mint egy modern szobabicikli.

Persze, nem feltétlenül szükséges kardióhoz külön gépet venni, ez tény. Tökéletes hozzá, ha lejárunk rendszeresen futni a szabadba. Viszont ez egy elég kiszámíthatatlan dolog tud lenni, ami nem feltétlen teszi lehetővé számunkra a rendszeres, progresszív edzést.

Az időjárási viszonyok sokszor közbeszólhatnak, ami miatt nem feltétlen tudjuk tartani a programunkat. Ezen felül a fennálló vírushelyzet miatt csak a legszükségesebb esetekben érdemes kimozdulnunk.

Egy futópad persze nagyon jó megoldást kínál, de sajnos ezek eléggé költségesnek számítanak. Ellenben egy szobabicikli tökéletes alternatívát kínál erre, és az előbbi árának töredékéért kiváló minőségű darabokat kaphatunk.

Valóban szükségünk van edzőfelszerelésre otthon?

A válasz bár sarkalatosnak tűnhet, de igen. Amennyiben rendszeres progresszív edzést szeretnénk végezni, ez elengedhetetlen. Egészségünk és kondíciónk fejlesztéséhez kiemelten fontos a rendszeresség a testmozgás terén.

A bizonytalan társadalmi viszonyok között pedig nem feltétlen számíthatunk az edzőtermekre, így nem is kérdéses, hogy a lehető legjobb megoldást jelenti, ha függetlenítjük magunkat tőlük.

Bár pár súlyzó nem helyettesíthet egy komplett edzőtermet, mégiscsak többre megyünk velük, mint nélkülük. Már a legalapvetőbb mozgásformák rendszeres gyakorlása is sokat tehet egészségünk érdekében.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom