edzés

Elhatároztuk, hogy edzeni kezdünk. Mi a teendő? Egyedül vagy személyi edzővel érdemesebb nekilátni? Egyáltalán szükségünk van edzőre? Ehhez hasonló kérdések forognak a fejünkben, amikor az edzés mellett döntöttünk.

Természetesen edző és edző között is hatalmas az eltérés, akit ajánlanak nekünk a recepción nem biztos, hogy a legjobb, sőt lehet, hogy neki van a legkevesebb vendége, mert még nem elég gyakorlott. Az edzőtermi személyzetnek pedig az az érdeke, hogy minden edzőnek legyen vendége.

Ha megtehetjük, akkor mindenképpen a személyi edzővel kezdődő edzést válasszuk. Ha azonban nem akkor marad az egyedüli edzés. De az is megoldás, hogy először edzővel kezdjük, majd később anyagi megfontolásból már tudjuk folytatni egyedül is.

A kezdeti időszakban az edzőtől megbízható segítséget kaphatunk a gépek használatáról és a gyakorlatok helyes kivitelezéséről.

Mit tegyünk, ha nincs személyi edzőnk?

Ha otthon egyedül, felvétel segítségével végezzük a gyakorlatokat, akkor csak fokozatosan gyakorlatról gyakorlatra szabad haladni a programmal. Megállíthatjuk, többször elismételhetjük a gyakorlatokat.

A bemutató testtartását figyeljük a gyakorlatok közben, lehetőleg tükörben, hogy lássuk, ha nem pontosan úgy végezzük a feladatokat, mint a felvételen.

Milyen előnyökkel jár, ha van személyi edzőnk?

  • Lesz motivációnk. Általában ez az elsődleges ok amiért edzőhöz fordulunk, hiszen amikor mozogni kezdünk még van motivációnk, hogy elmenjünk az edzőterembe, később azonban a kitartással lehetnek gondok.
  • Azonban ha tudjuk, hogy várnak ránk akkor ezen az időszakon könnyebben át lehet lendülni és lassan az életünk részévé válik a mozgás.
  • Sokkal hamarabb érünk el eredményt, ha van személyi edzőnk, mert ő rendelkezik a kellő szaktudással és a megfelelő megoldást tudja javasolni az elérni kívánt eredményhez. Több éven keresztül tanulta az emberi testet és annak működését, így ennek a tudásnak a birtokában segíti a gyakorlatok helyes végrehajtását és ellenőrzi a mozgásunkat, így sokkal kevesebb idő alatt lehet elérni a kívánt eredményt.
  • Az edzések során nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet ránk. A biztonságunk érdekében, ha személyi edzővel végezzük a gyakorlatokat mindig lesz valaki mellettünk, ha nehéz súlyokat emelünk, sőt meg is mutathatja, hogy hogyan emeljük a súlyokat annak érdekében, hogy a komolyabb sérüléseket el tudjuk kerülni.

Mindenkinek más a célja az edzésekkel, kaposvári személyi edzésre jelentkezés a Fittiam weboldalán lehetséges, ahol minden szükséges segítséget megkapunk. Egészségesen fejlődhetünk és edzhetünk.

Összegezve

A döntés után, hogy edzeni szeretnénk, azt is el kell dönteni, hogy ezt személyi edzővel szeretnénk-e végigvinni. A személyi edző rengeteget tud segíteni, sokkal gyorsabban, biztonságosabban érjük el a kívánt eredményt, ha igénybe vesszük az edző segítségét, nem utolsó sorban motiváció számunkra, hogy miért is menjünk el az edzőterembe.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom